Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Imao vidljive ozljede na sebi: U marini u Slanom uginuo dupin

Na izmaku snage, ozlijeđeni dobri dupin doplivao je u srijedu u ACI marinu Slano. Vidno ozlijeđen, došao je u plićak na dubinu od metar i pol gdje su mu pokušali pomoći radnici marine. Uginuo je u srijedu

3 komentara

Na izmaku snage, ozlijeđeni dobri dupin dolivao je u srijedu u ACI marinu Slano. Vidno ozlijeđeni dupin došao je u plićak na dubinu od metar i pol gdje su joj pomogli radnici marine. Ubrzo su kontaktirali Društvo za zaštitu životinja čiji su volonteri brzo pomogli dupinu. 

- Odmah smo kontaktirali Centar 112 te slijedili njihove upute i nazvali službe u Zagrebu, Puli i Lošinju da nam pomognu pri pružanju pomoći dupinu. Unatoč dobrim zakonima koji odlično propisuju zaštitu životinja, pokazalo se kako institucije u ovom slučaju nisu dobro ekipirane i spremne odmah djelovati. Volonteri su putem privatnih veza stupili u kontakt s veterinarom koji ih je uputio kako olakšati zadnje trenutke života dupina koji se čudno ponašao zbog ozljeda - rekla je Anica Sambrailo, predsjednica Društva za zaštitu životinja.

Istaknula je kako je dupin imao vidljive ozljede na tijelu te je bio dezorijentiran. 

Nesretna životinja uginula je u 1 sat u noći sa srijede na četvrtak. Volonteri su do tada pazili na dupina i uz pomoć ronioca vratili ga u dubinu. Trudili su se vratiti ga u pravilan položaj budući da se stalno okretao na leđa vjerojatno zbog bolova. 

Tijelo životinje će iz mora izroniti Društvo za zaštitu životinja, nakon čega će ga poslati na obdukciju. 

'Ova nesreća je rezultat ljudske aktivnosti'

- Ovo je prilika da apeliramo na ljude da čuvaju okoliš jer ova nesreća je rezultat ljudske aktivnosti i uništavanja prirodnog staništa zbog čega nastaju brojne bolesti životinja. Službeni protokoli također ne funkcioniraju, ali na svu sreću odlično funkcionira ljubav prema životinjama i empatija dobrih ljudi i volontera - zaključila je Dubrovački dnevnik Anica Sambrailo.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message