Obavijesti

News

Komentari 0

Indi (17) iz Pule: "Želim biti šminkerica u Hollywoodu"

Indi (17) iz Pule: "Želim biti šminkerica  u Hollywoodu"
1

Pulska učenica Indi Bibić-Kostić osvojila je zlato na državnom natjecanju kozmetičara u kategoriji šminke za mladenke. Pripremala se dva tjedna

VIDEO

Ponosan sam na svoje profesore i učenice, a pobjeda na državnom natjecanju samo je potvrda da se timskim radom profesora, mentora i učenica može puno postići i da je suradnja jako bitna, rekao je ravnatelj pulske Strukovne škole Ivo Bebek na prijamu u čast učenici Indi Bibić-Kostić, koja je osvojila prvo mjesto na Državnom prvenstvu frizera i kozmetičara, u kategoriji šminke za mladenke.

Natjecanje u Zagrebu organizirala je Hrvatska obrtnička komora - Ceh frizera i kozmetičara, a natjecalo se 60-ak profesionalaca. Pulska učenica pomela je konkurenciju.

- Ove godine je Hrvatska obrtnička komora prvi put, prema pravilima Svjetske organizacije za promociju edukacije frizera i kozmetičara, organizirala natjecanje. Suci su bili internacionalni i nitko od njih nije znao da je Indi Bibić zapravo 17-godišnja učenica, koja je tek dva tjedna ranije po nekoliko sati pripremala svoj rad za natjecanje - kazala je Ivna Škoro, jedna od mentorica i profesorica u toj školi. Pulska učenica nije “samo” šminkala mladenku nego se ocjenjivao i umjetnički izražaj na licu.

- Ovaj smjer mi je svestran, maštovit i treba se prilagoditi ljudima, što vole i žele kad je u pitanju šminka. Nije samo važno šminkanje već i sjenčanje, artistički pristup, snalaženje s priborom, igra boja, simetrija lica - objašnjava Indi.

- Ovo je dokaz da naša škola ne obrazuje kadrove za Zavod za zapošljavanje već kadrove za osvajanje najboljih nagrada u državi - rekla je mentorica.

Indi je nagradom otvoren put na predstojeće svjetsko natjecanje u Seulu 2016. godine. No djevojka nije uvijek htjela biti frizerka. Prve dvije godine svog srednjoškolskog obrazovanja provela je u općoj gimnaziji u Puli, no shvatila je da taj put nije za nju. Želja joj je završiti i tečaj kazališnog šminkanja, a u budućnosti se vidi kao šminkerica na nekoj od televizija, modnih revija, kazališta, pa i filmova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu
Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline