Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Upucao redara u glavu i pitao: 'Što je, što se sada ne smiješ?'

Ivana Tomljanovića terete da je u diskoklubu u Senju, nakon što je zbog sukoba s redarom bio prisiljen otići, rano ujutro prije zatvaranja vratio naoružan pištoljem i revolverom te ubio 38-godišnjeg redara

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
141 komentara

Na sjednici izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u srijedu je odlučeno da će 56-godišnjem Ivanu Tomljanoviću iz Senja, protiv kojeg je prije tri dana podignuta optužnica za ubojstvo i dvostruki pokušaj ubojstva, produžiti istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, javlja Novi list.

Tomljanovića se tereti da se 16. rujna 2017. u diskoklubu u Senju, nakon što je zbog sukoba s redarom bio prisiljen otići, rano ujutro prije zatvaranja vratio naoružan pištoljem i revolverom te ubio 38-godišnjeg redara tako što je u njega ispalio nekoliko hitaca.

 

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Sve zbog banalne svađe...

Povod sukobu i u konačnici ubojstvu i pokušaju dvostrukog ubojstva leži u banalnoj svađi, piše spomenuti list.

Kad je 26-godišnji J. M. zatražio od Tomljanovića da napusti klub, a on to nije namjeravao, obratio se za pomoć redaru u disku Tomislavu Lopcu tražeći od njega da ga zaštiti od J. M.-a, s obrazloženjem da ga tjeraju van iz kluba.

OPORAVLJAJU SE Stravične ozljede: Izrešetao je muškarce u prsa, lice, noge...

Tomljanovića je i Lapac tražio da izađe iz kluba, a onda mu je ponovno prišao J. M. i uz riječi 'šta sam ti ja reka', ponovo ga tjerao iz kluba i pritom ga udario nogom u stražnjicu. Tomljanović je pao na pod, a prisutni u lokalu su se počeli smijati. Tomljanović je tada ipak izašao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osramoćen i ponižen vratio se s pištoljem

Osramoćen i ponižen, Tomljanović je otišao kući pa ravno iz sefa u ormaru spavaće sobe uzeo revolver Smith&Wesson i pištolj HS s većom količinom streljiva te se tako naoružan uputio ponovo u Konobu.

Na samom ulasku u klub Tomljanović je počeo pucati, prvim hicem upucao je J. M. u prsa, ali on je uspio pobjeći iz disko kluba. Tomljanović je nastavio pucati prema Tomislavu Lopcu koji je uslijed ispaljenih hitaca pao na pod pa unatoč tome što ga je Lopac molio da ga ne ubije, ispalio u njega još metaka od kojih jedan u glavu uz riječi: 'Što se sad ne smiješ, ajd' me sad istjeraj van'.

Tomljanović se nastavio kretati po prostoriji s oružjem tražeći pogledom one koji su mu se smijali i tjerali ga ponavljajući: 'Tko će mi se smijati, tko će mi se rugati?'.

POKOLJ U DISKU Ovo je napadač: Pijan je vozio 70 km i vratio se s pištoljima

Tada je uočio i T. R. kako se pomiče prema izlazu pa je njemu ispalio metak u bedro, a drugi u desni kuk te je T. R. pao na samom izlazu iz kluba. Ali Tomljanović nije prestao pucati, stao je iznad ranjenog T. R. pa mu ispalio hitac u glavu. I tek tada je Tomljanović izašao iz diska jeze i strave, ali su ga građani u daljnjem naumu onemogućili, držali su ga do dolaska policije.

'Ekstremno me razdražilo što su mi se smijali'

Lopac je preminuo na mjestu od ozljeda, J.M. (26) je zadobio otvorenu ranu prsnog koša, a 27-godišnji T. R., također pogođen s tri hica, teško je ozlijeđen.

Utvrđeno je i da je Tomljanović bio pijan u vrijeme napada, imao je najmanje 1,5 promila u krvi. 

Tomljanović je priznao da je tijekom tog popodneva pio sa susjedima, a potom od jednog do drugog lokala, da bi na koncu u neko doba ušao u Konobu. Kaže da ne zna koliko je pive popio, ali da je bio dobro pijan. 

- Unijela mi se jedna osoba u lice, galamila je i tjerala me van iz disko kluba jer da smetam njegovim djevojkama - rekao je optuženi. Te večeri, kaže, nije riječ prozborio s ubijenim Lopcem.

SENJ U ŽALOSTI Zaštitari heroji: Jedan je dao život, drugi svladao napadača

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Drugi napad na njega, kaže Tomljanović, zbio se kod šanka kad mu je prišla druga osoba, galamila na njega, istrgla mu pivsku bocu iz ruku i udarila ga u stražnjicu. Osjećao se poniženo i osramoćeno jer su se gosti smijali i sve to ga je dovelo do 'ekstremne razdraženosti'.

Pao mi je mrak na oči, više nisam znao za sebe, otišao sam kući i bijesan istjerao ženu iz sobe, uzeo oružje pa natrag u Konobu... – kaže Tomljanović i dodaje da je imao jedan prekid svijesti pa kad je došao k sebi da je vidio Lopca u kojeg je pucao, više se ne sjeća ničega, ostalo mu je u glavi da je pucao u J. M. Sljedeće čega se sjeća je osjet tereta na sebi, držao ga je jedan čovjek na podu. U prostorijama policije, veli, pokajao se, bilo mu je žao...

Možda vas zanima i ovo:
Message