Obavijesti

News

Komentari 7

Ispovijest snajperista: 'Imao sam Ronalda i kralja na nišanu'

Ispovijest snajperista: 'Imao sam Ronalda i kralja na nišanu'
1

Santiago Sánchez Ramírez je na nišanu imao španjolskog kralja, premijera, nogometaše... Sada mu prijeti devet godina zatvora. On tvrdi da je htio upozoriti na propuste u osiguranju

VIDEO

Santiago Sánchez Ramírez je na nišanu imao cijelu španjolsku kraljevsku obitelj te nogometaše Real Madrida Cristiana Ronalda i Garetha Balea kao i predsjednika kluba Florentina Péreza. Sada mu prijeti kazna od devet godina zatvora, a Ramírez je medijima objasnio zašto je odlučio da ne ubije poznate osobe. 


- Moja je namjera bila samo da pokažem koliko su poznate osobe ranjive te koliko je njihovo osiguranje loše - rekao je Ramírez. On je rezervirao hotelske sobe u blizini parada koje su se održale na dan državnosti 2012. i 2013. godine kao i na dan krunidbe kralja Filipa. U sva tri slučaja je postavio teleskopsku video kameru kojom je naciljao kralja i njegovog oca, bivšeg kralja Juana Carlosa kao i španjolskog premijera Marianoa Rajoya. Ramírez je nakon toga na društvenim mrežama objavio video snimke. Jednu od njih je nazvao "Dan kada sam mogao ubiti kralja" te je u njemu objavio ucrtane mete na ljudima koje je naciljao. 

- Imao sam oružje u torbi koje sam prošvercao kroz sve policijske kontrole bez problema. Samo sam trebao pokazati osobnu iskaznicu i reći da idem u hotel. Nitko mi ništa nije rekao, a u hotelu sam bio cijelu noć i cijeli dan - rekao je Ramírez. Osim kralja na nišanu je imao Ronalda, Balea i predsjednika kluba Florentina Péreza, piše Guardian. Ramírez je uhićen u svibnju 2014. godine, a kod njega su našli replike vatrenog oružja, ali i pet pravih pušaka i pet pištolja. Tužioci za njega traže kaznu zatvora od devet godina kao i deset godina zabrane držanja dozvole za nošenje oružja. Ramírez tvrdi da je sve to napravio samo kako bi ukazao na nedostatke sigurnosnih kontrola. Kaže da je policiju i političare htio upozoriti na propuste. 
- Htio sam im pokazati kako jedan džihadist može iskorisiti propuste no nitko me nije doživljavao ozbiljno - rekao je Ramírez za El Confidencial. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...