Ispovijest snajperista: 'Imao sam Ronalda i kralja na nišanu' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 7

Ispovijest snajperista: 'Imao sam Ronalda i kralja na nišanu'

Ispovijest snajperista: 'Imao sam Ronalda i kralja na nišanu'
1

Santiago Sánchez Ramírez je na nišanu imao španjolskog kralja, premijera, nogometaše... Sada mu prijeti devet godina zatvora. On tvrdi da je htio upozoriti na propuste u osiguranju

VIDEO

Santiago Sánchez Ramírez je na nišanu imao cijelu španjolsku kraljevsku obitelj te nogometaše Real Madrida Cristiana Ronalda i Garetha Balea kao i predsjednika kluba Florentina Péreza. Sada mu prijeti kazna od devet godina zatvora, a Ramírez je medijima objasnio zašto je odlučio da ne ubije poznate osobe. 


- Moja je namjera bila samo da pokažem koliko su poznate osobe ranjive te koliko je njihovo osiguranje loše - rekao je Ramírez. On je rezervirao hotelske sobe u blizini parada koje su se održale na dan državnosti 2012. i 2013. godine kao i na dan krunidbe kralja Filipa. U sva tri slučaja je postavio teleskopsku video kameru kojom je naciljao kralja i njegovog oca, bivšeg kralja Juana Carlosa kao i španjolskog premijera Marianoa Rajoya. Ramírez je nakon toga na društvenim mrežama objavio video snimke. Jednu od njih je nazvao "Dan kada sam mogao ubiti kralja" te je u njemu objavio ucrtane mete na ljudima koje je naciljao. 

- Imao sam oružje u torbi koje sam prošvercao kroz sve policijske kontrole bez problema. Samo sam trebao pokazati osobnu iskaznicu i reći da idem u hotel. Nitko mi ništa nije rekao, a u hotelu sam bio cijelu noć i cijeli dan - rekao je Ramírez. Osim kralja na nišanu je imao Ronalda, Balea i predsjednika kluba Florentina Péreza, piše Guardian. Ramírez je uhićen u svibnju 2014. godine, a kod njega su našli replike vatrenog oružja, ali i pet pravih pušaka i pet pištolja. Tužioci za njega traže kaznu zatvora od devet godina kao i deset godina zabrane držanja dozvole za nošenje oružja. Ramírez tvrdi da je sve to napravio samo kako bi ukazao na nedostatke sigurnosnih kontrola. Kaže da je policiju i političare htio upozoriti na propuste. 
- Htio sam im pokazati kako jedan džihadist može iskorisiti propuste no nitko me nije doživljavao ozbiljno - rekao je Ramírez za El Confidencial. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Vujnovčev plan: Vratiti 1,2 mlrd. eura, prodati tri tvrtke, proširiti biznis u regiju, pa se povući...
BUDUĆNOST FORTENOVE

Vujnovčev plan: Vratiti 1,2 mlrd. eura, prodati tri tvrtke, proširiti biznis u regiju, pa se povući...

Plus+ NOVI EXPRESS Iako je Vujnovac u brojnim biznisima, dosad nije pod sobom imao koncern s 45.000 zaposlenih. Sada mu slijede novi koraci gdje ga čekaju i brojne prepreke
Rebro opet bez klime: 'Sinu su jedva uspjeli staviti braunilu koliko su mu se znojile ruke'
OČAJNI PACIJENTI I OSOBLJE

Rebro opet bez klime: 'Sinu su jedva uspjeli staviti braunilu koliko su mu se znojile ruke'

Ne rade klime. Gore je pakao. Imamo ventilator koji kad god mogu nosimo sa sobom, ali tako je svake godine. Nama koji radimo na vrhu zgrade je najgore. U produžetku RTG-a si kao u slijepom crijevu, bez zraka, na 800 stupnjeva - ispričale su nam medicinske sestre.