Obavijesti

News

Komentari 1

Ispraćaj S. Dabčević-Kučar na Mirogoju u ponedjeljak

Ispraćaj S. Dabčević-Kučar na Mirogoju  u ponedjeljak
12

Komemoracija za S. Dabčević-Kučar biti će u ponedjeljak, 10. kolovoza, nekoliko sati prije sprovoda. U petak su za nju otvorili knjigu žalosti

VIDEO

Ispraćaj jedne od najvažnijih političarki, Savke Dabčević-Kučar (86) bit će u 16.30 sati na zagrebačkom Mirogoju u ponedjeljak 10.kolovoza. Komemoracija za Savku biti će isti taj dan u 11 sati u Gradskoj skupštini. Čelnici HNS-a, Vesna Pusić i Radimir Čačić, u petak su otputovali iz Hrvatske. U prostorijama HNS-a su otvorili knjigu žalosti. U nju se među prvima došao upisati predsjednik SDP-a, Zoran Milanović.
- Njene ideje uvijek su bile korak ispred mogućnosti vremena u kojem je živjela. Nažalost nisam imao priliku da me ona savjetuje, ali Savka je Savka. Bila je veliki idealist i uvijek poštena - zaključio je Milanović.
- Obilježila je zadnjih 50 godina hrvatske politike. Savka je bila žena s vizijom, topla i otvorena - kaže Jozo Radoš. Nakon Radoša, u knjigu žalosti došao se upisati i Damir Polančec.
- Nisam bio Savkin suvremenik u političkom smislu, ali sam ju imao prilike upoznati. Svaki razgovor s njom bila mi je čast i privilegija. Bila je žena velike snage i energije - kaže Polančec. Dodaje kako mu je udijelila par savjeta kad je ulazio u politiku.
- Rekla mi je da se nikada ne treba predati i odustajati od vlastitih stavova i pricipa - kaže Polančec koji se novinarima pohvalio da se vratio s odmora na kojem je bio samo tri dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a