News

Komentari 39

Istarska županija odgađa sve krizme i pričesti do 15. svibnja

Istarska županija odgađa sve krizme i pričesti do 15. svibnja

Riječka nadbiskupija i Dubrovačka biskupija ograničile su broj prisutnih na misama, te već ranije odgodile podjelu prve pričesti i sakramenata svete krizme zbog epidemioloških mjera

Radi trenutno nepovoljne epidemiološke situacije u konzultacijama s Biskupijom Porečkom i Pulskom, donesena je odluka da se održavanje podjele sakramenata svete krizme odgodi i planira od 15. svibnja 2021. godine nadalje, a uz poštivanje epidemioloških mjera na način kako su održavane i protekle godine, objavio je Stožer Istarske županije.

O odgodi krizmi i pričesti danas raspravlja i splitski stožer s nadbiskupijom. Željka Karin, ravnateljica ZJZ u Splitu predložila je istu mjeru, no nadbiskup Marin Barišić je već rekao kako je taj prijedlog nezgodan, jer dolaze vrući dani kada će biti teško organizirati podjele sakramenata.

Riječka nadbiskupija i Dubrovačka biskupija ograničile su broj prisutnih na misama, te već ranije odgodile podjelu prve pričesti i sakramenata svete krizme zbog epidemioloških mjera.

Mate Uzinić, apostolski administrator Dubrovačke biskupije, uputio je javno pismo vezano za tu odluku na svojem Facebooku i ispričao se vjernicima, ali brojni vjernici su ga zasuli uvredama radi te odluke.

Najčitaniji članci