Obavijesti

News

Komentari 92

Istina o Istanbulskoj: 'Sigurno imamo dovoljan broj potpisa'

Istina o Istanbulskoj: 'Sigurno imamo dovoljan broj  potpisa'
1

Predstavnica inicijative Kristina Pavlović ustvrdila je da „oni znaju da imaju dovoljno potpisa“, podsjetivši da su se žalili Ustavnom sudu zato što im nije dopušteno da imaju promatrače

VIDEO

Ministar Kuščević pokušava manipulirati potpisima za referendum koje je prikupila građanska inicijativa "Istina o Istanbulskoj", ustvrdio je zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrast). Argument za tu tvrdnju mu je što inicijativama nije dopušteno da imaju svoje promatrače prilikom brojanja potpisa. 

- Zašto ministar Kuščević nije dopustio promatrače, ako nema politički motiv da Istanbulska konvencija nikada ne dođe na referendum. Drugo, APIS je, sami znate, duboko kompromitiran, a prošli predsjednik HDZ-a izrazio je sumnju da je navedena agencija manipulirala brojem glasova na prošlim izborima na štetu HDZ-a - kazao je Zekanović. 

POGLEDAJTE VIDEO

Predstavnici inicijative "Istina o Istanbulskoj" uvjereni su da imaju dovoljan broj potpisa. S obzirom na to da im nije bilo omogućeno da potpise prikupljaju u Rijeci, Puli te još pojedinim gradovima stava su kako im neće trebati 374.000 nego znatno manje potpisa. 

- U ime inicijative potvrđujem da nismo u posjedu nikakvih starih dokumenata niti podataka. Nadamo se da je to prva i zadnja izmišljotina i laž - kazala je Kristina Pavlović predstavnica građanske inicijative

'Ako ste lažirali potpise, tražit ćemo kaznenu odgovornost!'
'Ako ste lažirali potpise, tražit ćemo kaznenu odgovornost!'

Pokaže li se u iduće srijede službeno da nemaju dovoljno potpisa, Zekanović je poručio:

- Inicijativa definitivno neće stajati skrštenih ruku. Imat ćemo odgovor bilo prosvjedom ili drugim demokratskim metodama. Uskoro ćete znati - poručio je.

Željko Sačić je uvjeren da se lažima, izmišljotinama o nedovoljnom broju potpisa izašlo kako bi se skrenula pozornost s prosvjeda u Vukovaru te afera koja potresaju vladajuće od SMS-a do "prostitutki u i van institucija". Rozalija Bartolić poručila je da bez obzira na to što aktualna vlast misli da inicijativa ima podršku naroda. Izvijestila je i da su Udruga udovica i građanska inicijativa "Istina o Istanbulskoj" popunile osam autobusa koji u subotu 13. listopada idu na prosvjed u Vukovar. 

'Neslužbene laži Kuščevića ne komentiramo, imamo potpise'
'Neslužbene laži Kuščevića ne komentiramo, imamo potpise'

- Očito su se premijer Plenković i ministar Kuščević preračunali i pokušali ovime maknuti fokus s prosvjeda u Vukovaru, ali to će samo senzibilizirati ljude da dođu na prosvjed - ustvrdio je Zekanović. 

Za sada ima informaciju kako će od HDZ-ovih zastupnika na prosvjedu biti samo Stevo Culej. Za ostale ne vjeruje da će imati hrabrosti doći pa ni oni koji su glasali protiv Istanbulske konvencije u Saboru. 

- Da su imali hrabrosti svi bi odavno otkazali poslušnost premijeru Plenkoviću. Očito nitko od njih nema hrabrosti i čekaju kao ovce pred klanjem - kazao je Zekanović. 

Za Ladislava Ičića (Hrast) puštanje probnih baloni oko broja potpisa jasno pokazuje kako se vlast boji građana. ustvrdio je i da se premijer Andrej Plenković ponaša kao autokrat.  

- Strah od građana i nepoštivanje njihove volje dugoročno nije dobro i doći će na naplatu. Građanima je dosta autokracije - ustvrdio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...