News

Komentari 29

'Istražujemo remont MIG-ova, pokrenut ćemo stegovne mjere'

'Istražujemo remont MIG-ova, pokrenut ćemo stegovne mjere'

Ministar obrane Josip Buljević komentirao je u Banskim dvorima nakon sjednice Vlade istragu koju je pokrenuo USKOK protiv dvojice oko remonta MIG- ova

Ministar obrane Josip Buljević komentirao je u Banskim dvorima nakon sjednice Vlade istragu koju je pokrenuo USKOK protiv dvojice oko remonta MIG- ova. Istaknuo je kako je Državno odvjetništvo pokrenulo postupak.

- Borba protiv korupcije svakako je bila jedna od prioritetnih stvari u radu našeg ministarstva. Isto tako drugi prioritet je bio očuvanje borbene komponentne hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Zbog toga, čim smo došli do saznanja o nepravilnosti koje su se pojavile oko remonta i nabavke određenog broja MIG- ova, sve smo dostavili Državnom odvjetništvu, odnosno svoj posao su odradile službe vojne policije i sigurnosno- obavještajne agencije. Državno odvjetništvo je pokrenulo postupke, sve je u rukama pravosuđa i o tome ja više ništa ne mogu govoriti, nije više u rukama MORH-a. Mi ćemo i dalje nastaviti surađivati s Državnim odvjetništvom i nastavit ćemo odrađivati sve ono što je potrebno da bi se na pravi način vodio postupak - rekao je Buljević dodavši kako naše ratno zrakoplovstvo i dalje obavlja sve svoje zadaće i u stanju ih je obavljati kako treba.

Na pitanje jesu li pokrenute stegovne mjere unutar MORH-a za ljude koji su pod istragom, Buljević kaže da nisu.

- Čekamo još relevantne obavijesti, odnosno službene informacije i nakon toga ćemo sasvim sigurno pokrenuti sve mjere koje su potrebne- rekao je.

Najčitaniji članci