Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
169 komentara

'Isus Krist najveća je zaštita od nasilja u obitelji i društvu...'

Svako nasilje, a osobito nad ženama, sve nas treba povezati i ujediniti. No, ono prikriveno nasilje u suprotnosti s ljudskom naravi muškarca i žene, jest to što nas uznemiruje i stvara podjele među nama, dodao je

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
169 komentara

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u utorak je izjavio kako su muški i ženski rod jednakoga dostojanstva, ali su različiti po spolu, naravi i psihi te je poručio da je Isus Krist najveća zaštita od svih mogućih oblika nasilja u braku, obitelji i društvu.

"Žene gledaju srcem, vide dublje i iskrenije osjećaju ljude u potrebama, ustrajnije su u poteškoćama i zadnje se predaju i uzmiču, one su otpornije i upornije, a njihova solidarnost i pažnja dopiru dalje - zadnje gube nadu. Prije svega ovo vrijedi za žene - majke gdje dolazi do izražaja njihova ljubav i povezanost sa životom", rekao je Barišić prilikom druženja s novinarima u svojoj uskrsnoj poruci, u godini koja je posvećena majci i majčinstvu.

NADBISKUP HRANIĆ: 'Istanbulska konvencija nije jedini način za zaštitu žena...'

Dodao je kako je "ženu, majku, svetinju potrebno zaštititi da ne postane dodatna žrtva poganskog, nehumanog i bezbožnog mentaliteta koji ne zna poštivati dostojanstvo žene ni majčine sebedarne ljubavi.

Već dugo vremena, rekao je, prati nas i proteže se jedna medijska vijest upravo o zaštiti žena od nasilja. Barišić kaže da će svatko normalan reći da je to dobra vijest: Dosta nasilju, a osobito nad ženama!

JANDROKOVIĆ U STUDIJU 24SATA 'Biskup Košić je bio preoštar, a Konvencija nije pitanje savjesti'

"Svako nasilje, a osobito nad ženama, sve nas treba povezati i ujediniti. No, ono prikriveno nasilje u suprotnosti s ljudskom naravi muškarca i žene, jest to što nas uznemiruje i stvara podjele među nama", ocijenio je nadbiskup.

"Nažalost, privremeno skriveni i prikriveni ponori u sebi kriju opasne i duboke provalije s nesagledivim posljedicama za društvo i ljudski rod, čovjeka i obitelj, za naš dom i domovinu", rekao je.

KAKVIH 70.000... Prosvjed protiv Konvencije: Na Trgu je bilo točno - 8.032 ljudi

Barišić se osvrnuo i na demografsku sliku Hrvatske u kojoj se, ističe, sve manje vide kolijevke, a sve se više organiziraju pogrebne povorke kao i povorke mladića, djevojaka i mladih obitelji koje napuštajući svoj dom i domovinu i traže budućnost negdje u tuđini.

"Tu je provalija siromaštva koja se sve više širi jer nema radnih mjesta i sredstava za normalan život", podsjeća nadbiskup Barišić i poručuje da "iz jama i ponora ima izlaza i da nismo bez nade jer je Krist naša nada".

TOMISLAV KLAUŠKI Klerikalna desnica bez HDZ-a svodi se tek na krezubog tigra

Pozvao je djevojke, žene i majke da sa svojom vjerom i pouzdanom uskrslom nadom pomognu i nama biti svjedocima i navjestiteljima radosti života u svojim obiteljima, župnim zajednicama i na radnim mjestima.

Poručio im je da nam je potrebno njihovo svjedočenje i njihov primjer jer nas one "svojom ženstvenošću, majčinstvom, nježnošću, ustrajnošću, vjerom i ljubavlju prve izbavljaju iz tame ponora i osvjetljavaju put budućnosti našeg naroda".

"Sam Isus Krist najveća je zaštita dostojanstva žene – majke od svih mogućih oblika nasilja u braku, obitelji i društvu, kao i dostojanstva svakog muškarca - oca", rekao je nadbiskup Barišić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message