Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
21 komentara

Ivan Vrdoljak provocira svađu kako bi se opet približio SDP-u

No pitanje je hoće li SDP primiti HNS nazad. Prema svemu sudeći (iako treba uzeti u obzir da je još skoro godina do parlamentarnih izbora), SDP nije raspoložen ni za ikakvu koaliciju s HNS-om

Zagreb: Dolazak članova vladajuće koalicije na sastanak u Banske dvore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21 komentara

HNS ima plan, a to je sukobiti se s HDZ-om i ostvariti jednu jaku reformu. Nakon toga ide s SDP-om, govori za 24sata sugovornik blizak vrhu HDZ-a.

Potvrdu za tajni HNS-ov plan nismo dobili kod vladajućih, no o tome bruji HDZ.

- Sad sve zvuči logično. Jer kako inače objasniti ucjene HNS-a i ministrice Blaženke Divjak i nepristajanje na kompromis - govori nam sugovornik blizak vrhu HDZ-a. Točnije rečeno, u HDZ-u su uvjereni da je riječ o pozicioniranju HNS-a malo manje od godine dana prije izbora. Govore da HNS treba jaku svađu s HDZ-om, možda čak i buran izlazak iz koalicije, ali i ostvarenje jake reforme, koju će građani pamtiti. Nakon toga mogu krenuti u razgovore sa svojim starim i provjerenim ideološkim partnerom, SDP-om.

'OBEĆANJA NISU ISPUNJENA' Pupovac oštro: Ako Vlada zbog štrajka treba pasti, neka padne

- Dite će se vratit materi. Tako bi se ovaj manevar mogao najbolje opisati - kažu u HDZ-u. No pitanje je hoće li SDP primiti HNS nazad. Prema svemu sudeći (iako treba uzeti u obzir da je još skoro godina do parlamentarnih izbora), SDP nije raspoložen ni za ikakvu koaliciju s HNS-om. Jedino što je moguće, govori nam sugovornik iz vrha SDP-a, jest da HNS osvoji mandat na izborima, odnosno da uđe u Sabor, pa se tad može početi razgovarati o postizbornoj suradnji.

TVRDE DA SU PRED ZIDOM Žestoko iz HNS-a: Ako Plenki ne poveća plaće, past će Vlada

Hoće li HDZ na kraju popustiti HNS-u i povećati plaće učiteljima te hoće li, ako se ne postigne dogovor, pasti Vlada, pokušali smo provjeriti kod vladajućih. Rekli su nam da će se sigurno postići kompromis, ali i da premijer Andrej Plenković razmišlja kako da poveća plaće svima koji djeluju na “terenu”. To znači učiteljima, policajcima i medicinskim sestrama, ali ne i administraciji. Traži se, doznajemo, način na koji bi povećanje dobili oni koji su ga zaista zaslužili.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message