Obavijesti

News

Komentari 163

Ivica Puljak i Bojan Ivošević u četvrtak podnose ostavke...

Ivica Puljak i Bojan Ivošević u četvrtak  podnose ostavke...

Kako se doznaje, tu informaciju Puljak i Ivošević će objaviti na press konferenciji u četvrtak 10 sati. Do novih izbora, Split će voditi zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić

VIDEO

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević u četvrtak će dati ostavke, potvrdio nam je kratko Jurica Galešić iz odnosa s javnošću stranke Centar. Kako se doznaje, tu informaciju Puljak i Ivošević će objaviti na press konferenciji u 10 sati. Do novih izbora, Split će voditi zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić, kao vršitelj dužnosti gradonačelnika Splita.

Doznaje se kako se dvojac na ovaj potez odlučio kako bi građani Splita odlučili žele li u idućem razdoblju promjene ili žele da vladaju HDZ, Kerum i SDP. 

Split: Nezavisni vijećnik Franić traži ostavku gradske vlasti
Split: Nezavisni vijećnik Franić traži ostavku gradske vlasti

- Ne bih sad htio ništa govoriti, reći ću sve sutra na tiskovnoj konferenciji - kazao nam je kratko sam Puljak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marijana Puljak je u Saboru, na Odboru za europske poslove, te nam je u telefonskom razgovoru iskreno priznala kako nema pojma o ostavci supruga.

- Prvi glas, tu sam u Saboru, baš sam u poslu. Koliko znam, rekao je da neće davati izjave do sutra, moraju odraditi sve razgovore u koaliciji - kazala nam je Puljak

DORH digao optužnicu protiv Ivoševića 

Cijela priča zakuhala se nakon što je DORH podigao optužnicu protiv dogradonačelnika Bojana Ivoševića koji je nezadovoljan jednim člankom u lokalnoj tiskovini Slobodnoj Dalmaciji na telefon nazvao urednicu gradske rubrike i pritom joj zaprijetio "da će joj se napiti krvi". 

Puljak: Ivošević je i dalje na dužnosti, nije dobio optužnicu
Puljak: Ivošević je i dalje na dužnosti, nije dobio optužnicu

Puljak je osudio Ivoševićevo ponašanje, ali ga je i diplomatski branio konstrukcijama "da ne može hipotetski pričati" , "da još nije vidio optužnicu", "da je šteta izgubiti takvog suradnika". Prvo se javio Most uz poruku da zamrzavaju suradnju s Puljkom dok Ivošević ne odstupi s funkcije. Upravo su tri vijećnika Mosta Puljka u prosincu spasila od novih izbora jer su podržali njegov prijedlog proračuna samo kako ne bi ispali destruktivci koji ruše vlast koja uistinu želi raditi nešto dobro za Split. Isto je zatim učinio i predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić iz stranke Pametno koji je u koaliciji s Možemo i Novom ljevicom od početka pruža potporu Puljkovoj vlasti, a tome se pridružila i nezavisna Branka Ramljak s liste poduzetnika Tomislava Mamića Tommyja koja je također bila članica vladajuće koalicije.

Puljak o Ivoševiću i prijetnjama: To je neugodna komunikacija i nije razlog da se ide u zatvor
Puljak o Ivoševiću i prijetnjama: To je neugodna komunikacija i nije razlog da se ide u zatvor

U vijeću još sjede Kerumovi ljudi iz HGS-a, HDZ-ovci Vice Mihanovića, dva SDP-ovca i njihov odmetnuti kolega i sada nezavisni vijećnik Ante Franić. Oni čine oporbu i naravno da na njihovu podršku Puljak već odavno ne računa.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a