Obavijesti

News

Komentari 4

Ivo uzvraća: Vratio u Sabor Biancu da se osveti Kosorici?

Ivo uzvraća: Vratio u Sabor Biancu da se osveti Kosorici?
1

Bianca Matković je u četvrtak dala ostavku u Ministarstvu gospodarstva. Bebića je obavijestila da traži aktiviranje mandata u Saboru, gdje je mijenjao Krešimir Ćosić

VIDEO

Sanaderovu prijateljicu i nekadašnju blisku suradnicu Biancu Matković u Saboru je mijenjao Krešimir Ćosić (HDZ). Ona je dala ostavku u Ministarstvu gospodarstva. Predsjednika Sabora Luku Bebića Matković je obavijestila da traži aktiviranje mandata.

- To je njezino pravo. Ne želim to komentirati - rekao je Sanader, a upitan ima li veze s tim, samo je kratko odgovorio: "Ne". Postoje barem četiri teorije o tome zašto se Bianca Matković vraća u saborske klupe.

1. Sanader uzvraća za opstrukcije

U saborskim kuloarima odmah su počele kružiti priče da Sanader nakon povratka Matković u saborske klupe planira osnovati klub nezavisnih zastupnika i rušiti Vladu na proračunu, koji bi uskoro trebao biti na dnevnom redu. Da bi osnovao klub, Sanader na svojoj strani mora imati još najmanje dva zastupnika. Nagađa se da će mu potporu dati Matković, ali i zastupnici Jerko Rošin, Mario Zubović te Petar Selem. Time bi se Sanader osvetio za opstrukcije iz HDZ-a. U srijedu su mu, primjerice, onemogućili da govori u raspravi. No Sanader je jučer u Saboru demantirao osnivanje kluba. Iako je na pitanje trebaju li HDZ-ovci strahovati od njega kratko odgovorio: "Pa vjerojatno trebaju".

2. Kosor vraća Biancu i miče Ćosića

Zastupnik Krešimir Ćosić, koji je mijenjao Biancu Matković, bio je član nadzornog odbora HEP-a u razdoblju u kojem su u toj tvrtki bile malverzacije vezane uz prodaju struje TLM-u. Ivan Mravak je navodno u iskazima čak spominjao Ćosića, koji mu je naredio da u ugovore o prodaji struje TLM-u ne stavlja zaštitnu klauzulu. Ćosić je sve to demantirao, no možda je njegova prisutnost u Saboru postala teret za Vladu Jadranke Kosor.

3. Bianca se vraća da spasi sebe

Budući da je Bianca Matković dan uoči ostavke ugodno ćaskala s premijerkom Jadrankom Kosor, možda su razlozi njezina odlaska u Sabor isključivo privatni. Na Markovu trgu ima zajamčenu plaću od 16.000 kuna na mjesec i može ugodnije provesti vrijeme do parlamentarnih izbora krajem 2011. godine.

4. Neke druge zakulisne igre

Sanader govori kako neće rušiti Vladu koju je stvarao. Matković kaže kako je odana HDZ-u. Možda je riječ o nekim drugim igrama, ali u Saboru će svakako biti užareno...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.