News

Komentari 18

Državljanin BiH u Hrvatsku htio ući s krivotvorenim PCR testom

Državljanin BiH u Hrvatsku htio ući s krivotvorenim PCR testom

Na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Erdut državljanin BiH je tijekom granične kontrole predočio krivotvoreni PCR SARS-COV-2 test, za što je protiv njega podnesena kaznena prijava

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije objavio je kako je policija provela 21 provjeru ljudi u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje u Osijeku. Obavljeno je i 140 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrđena kršenja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Objavili su i da je kao ulazni putnik u Hrvatsku na MCGP Erdut doputovao državljanin BiH te tijekom granične kontrole predočio krivotvoreni PCR SARS-COV-2 test, za što je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Novooboljelih 88, preminulo dvoje ljudi

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 303 uzorka od kojih je 88 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše (31) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, zatim osam na području Đakova, po pet Belog Manastira, Čepina i Erduta, po četiri na području Donjeg Miholjca i Našica, po tri na području Kneževih Vinograda i Satnice Đakovačke, po dvije na području Bilja, Čeminca, Darde, Punitovaca, Trnave i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Đurđenovca, Gorjana, Petrijevaca, Podgorača, Semeljaca i Strizivojne.

Na bolničkom liječenju nalazi se 100 oboljelih od COVID-19, i to 71 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 18 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 29 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminulo je dvoje pozitivnih na koronavirus u dobi od 77 i 86 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.551 ljudi.