Obavijesti

News

Komentari 36

Iz mora izašao krvavih nogu: 'Mladića su napale morske uši'

Sam (16) bio je s ocem na plaži u Melbourneu. Proveo je dugo vremena u vodi i nije shvaćao da ga nešto grize. Kada je izašao noge su mu bile u krvi. Ni liječnici isprva nisu znali o čemu se radi...

VIDEO

Sam Kanizay (16) iz mora je na jugoistoku Melboirnea rasterećen izlazio na plažu. Nije ni slutio da su mu noge krvave i prekrivene, kako je kasnije objasnila njegova obitelj, gomilom malih stvorenja.

Liječnici su poslije muku mučili kako bi zaustavili krvarenja, a vjeruju kako se radi o morskim ušima, piše news.com.au.

- Plivam tamo svaki dan i nikad nisam vidio ovakvo nešto - rekao je spasilac Paul Duckett koji na plaži radi 16 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da se radi o rijetkoj pojavi potvrdio je znanstvenik Richard Reina.

- Morske uši ne žive u većim skupinama. Vjerojatno ga je napalo tek par njih, a  čim su pustili malo krvi, priključili su se ostali. Sam je dugo stajao u hladnoj vodi i nije shvatio da mu uši grizu noge. Kada se ovo dogodi sperete ih ili jednostavno skinete bez ikakvih posljedica.

No Samu su noge i dalje krvarile, u bolnici je, kaže mu otac, ispod mjesta gdje je sjedio ostala prava lokva krvi. Otac nije imao mira pa ih je na istom mjestu potražio, ulovio i snimio.

Sam nije prvi kojega su u Melbourneu napale morske uši. Prije dvije godine također na jugoistočnoj obali, i također u kolovozu napale su oca i sina. Izgrizli su ih po nogama, a kada bi ih saprali, krv bi i dalje tekla, a uši bi se i dalje migoljile.

Stručnjaci smatraju da ih morska struja nanese u specifičnim uvjetima, a za ovakve slučajeve krivica je na ljudima jer predugo stoje na istom mjestu. Reina upozorava kako su to povrh svega samo bezazlena bića.

- Poprilično su male i uglavnom jedu mrtve i umiruće životinje. Ako u vodi dugo stojimo na istom mjestu mogu početi gristi i naše noge - objašnjava Reina.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...