Obavijesti

News

Komentari 69

Iz puške kod Polače ispalili 40 metaka, jedan probio prozor kuće u kojoj je bila trudnica

Iz puške kod Polače ispalili 40 metaka, jedan probio prozor kuće u kojoj je bila trudnica

Policija je kazneno prijavila trojac koji je ispalio više od 40 metaka prema selu Tinj. Jednom od uhićenih su našli pušku, nekoliko stotina komada streljiva, ali i ručnu bombu

VIDEO

Benkovački policajci uhitili su trojicu muškaraca koji su u noći 12. siječnja pucali iz poluautomatske puške M-48 s područja sela Polače u pravcu  Tinja. Ispalili su preko 40 metaka, a jedan je probio prozor u prizemlju obiteljske kuće dok su ukućani bili na katu pa su time izazvali opasnost za život ili tijelo drugih osoba, objavila je zadarska policija.

Sela Polača i Tinj su udaljeni šestotinjak metara zračne linije, a u kući pogođenoj metkom živi trudnica s obitelji koja je u trenutku pucnjave nalazila na gornjem katu kuće. 

U suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije dovršili su istragu nad dvojicom 24-godišnjaka i maloljetnikom zbog kaznenih djela iz domene opće sigurnosti te nedozvoljenog držanja oružja. Tijekom istrage, obavili su pretragu doma i drugih prostorija osumnjičenika, gdje je kod 24-godišnjaka na širem benkovačkom području pronađena jedna puška M-48, 102 komada streljiva za automatsku pušku te 380 komada drugog raznog streljiva,  3 patrone za lovačku pušku, 1 ručna bomba kao i 2 inicirajuće kapisle.

I maloljetnik je također bio dobro naoružan jer je pretragom njegovog doma na širem zadarskom području oduzeta 1 automatska puška i 15 komada streljiva.

Oružje su im oduzeli, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv 24-godišnjaka i maloljetnika podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru te je 24-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. 

Protiv drugog 24-godišnjaka podnijeli su prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk