Obavijesti

News

Komentari 155

Iza zatvorenih vrata u SDP-u: Zoki je urlao, a Bernardić 'pao'

Iza zatvorenih vrata u SDP-u: Zoki je urlao, a Bernardić 'pao'
2

Milanović vikao na Bernardića jer je htio napustiti sjednicu. Na sjednici u srijedu SDP-ovci su, podsjetimo, raspravljali tko će biti njihov kandidat za čelnika Zagreba

VIDEO

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na sjednici predsjedništva stranke grmio je iz svega glasa na suradnike dok su pokušavali u rukavicama iznijeti mišljenja o nesuđenom kandidatu za zagrebačkoga gradonačelnika Davora Bernardića.

Imenovanje ministra zdravstva Rajka Ostojića za novog kandidata prošlo je u žestokoj raspravi, kažu svjedoci, dodajući da je najglasniji bio upravo šef.

- Bio je vrlo bahat dok im se obraćao. U jednom je trenutku zavikao na Bernardića da sjedne. Bila je to svojevrsna prijetnja jer je Bernardić htio napustiti sjednicu nakon prepiranja s Milankom Opačić. Nije bilo nimalo ugodno - kaže naš sugovornik. Naime, ministrica Opačić objašnjavala je Bernardiću kako se vodi kampanja.

- Svi u SDP-u znaju da je Opačić za kampanju na parlamentarnim izborima tražila da ima osobnog vozača. Zbog toga joj je Bernardić uzvratio da ne želi slušati od nje kako se vodi kampanja. Tada je htio napustiti sjednicu, ali mu je šef vrlo oštro dobacio: ‘Bolje ti je da ostaneš’ - dodaje naš sugovornik, koji je bio na sjednici predsjedništva održanoj u srijedu navečer.

Milanka Opačić, Biljana Borzan i Marina Lovrić Merzel bile su za raspuštanje gradske organizacije te su najviše od svih prigovarale Bernardiću da zadnjih godinu dana nije dobro radio. Konstruktivnu raspravu na sjednici su vodili, kaže jedan član predsjedništva, Zlatko Komadina, Gordan Maras i malo manje Željko Jovanović. No predsjednik Sabora Josip Leko pokazao je da je pravi legalist jer je tražio da predsjedništvo napiše izvještaj u kojemu će se argumentirati zašto se mijenja odluka Gradskog odbora.

- Rekao je da njemu i dalje nije jasno zašto se mijenja kandidat - rekao je naš izvor. Bernardić je pak, nastavlja, više puta tijekom sjednice inzistirao da mu šef Milanović pokaže te ankete po kojima on ne stoji dobro, ali Milanović mu je navodno rekao da anketa nema.

- Čudno je kako nisu predstavljene ankete koje su bile razlog smjene - kaže naš izvor. Doznajemo da su rezultati anketa pokazali kako je Ostojić za samo jedan posto u prednosti nad Bernardićem, što se može tumačiti kao statistička pogreška. Iako su mu kolege, koji su ga do sada hvalili, okrenule leđa, Bernardić je odlučio da neće raspuštati Gradski odbor jer želi da se smiri situacija. Ni dan nakon burne sjednice Milanović nije promijenio ton.

Nervozno i nadmeno obraćao suradnicima na jučerašnjoj sjednici Vlade. Zagreb je samo kap u moru SDP-ovih nesloga. Pod Milanovićem SDP doživljava najveću čistku od svog osnutka. Samovoljni šef umrtvio je demokraciju i potaknuo raspuštanje ogranaka. Tako je raspušten međimurski ogranak, pulski odbor, a trese se i u Zadru, Dubrovniku i Splitu. Hrvatski intelektualci Vjeran Zuppa, Zdravko Zima i Dražen Lalić kažu da je Milanović ključ problema zato što ne zna što želi, a stranku, kažu, vodi bahatošću koja proizlazi iz nesigurnosti.

“Zoran Milanović je poput Čačića oličenje bahatosti”     

Milanoviću se događa ono što se dogodilo Čačiću. Čačić je oličenje bahatosti i najveći je protivnik sam sebi. SDP je dopustio da nas jedan Bandić terorizira tri mandata, smatra književnik Zdravko Zima.




Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo
Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...
OTKRIVAMO POČETNE POZICIJE

Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...

Domovinski pokret želi 20 posto funkcija, što znači 11 državnih tajnika i barem tri ministarstva, ali i slobodne ruke za svoje politike: "Nećemo dati da nam HDZ uvali ono što godinama nije riješeno da trpimo udarce."