Obavijesti

News

Komentari 71

Kosor o aferama u HAC-u: Što Kalmeta zna, govori gdje treba

Kosor o aferama u HAC-u: Što Kalmeta zna, govori gdje treba
5

Kosor je rekla da će, bude li trebalo, zvati i Borisa Tadića zbog uhićenog branitelja Tihomira Purde. D. Marasović govorio je o Kerumovoj najavi utakmice protiv Zvezde

VIDEO

Premijerka Jadranka Kosor na proslavi 21. godišnjice splitskog HDZ-a pozvala je stranačko jedinstvo u borbu protiv korupcije i na predstojećim izborima. U Split je stigla s ministrima Đurom Popijačem, Brankom Bačićem i Gordanom Jandrokovićem. Obećala je nastaviti bitku za hrvatska brodogradilišta i rekla da se čeka odgovor Europske komisije. 

U splitskom kinu Central dočekali su je članovi stranke iz Dalmacije, a s njom se rukovao i Vinko Brkan, bivši dogradonačelnik Trogira iz redova HDZ-a koji je nedavno izašao iz pritvora zbog sumnji na milijunske pronevjere gradskog novca.

- Oni mene mogu izbaciti, ali ja sam uvijek tu - obrazložio je Brkan svoj dolazak na svečanost, iako je izbačen iz stranke. 

'Zvat ću Tadića, ako će trebati'

Kosor je komentirala nedavno uhićenje hrvatskog branitelja Tihomira Purde u BiH na temelju Interpolove tjeralice koju je raspisala Srbija.

- Ne bi bilo dobro da se stvori dojam o progonu hrvatskih branitelja, ali treba hladne glave i vrućeg srca sve razmotriti. Nekoliko puta sam se čula s ministrom pravosuđa i on će se u ponedjeljak javiti svojoj kolegici u Beogradu. Bude li potrebe, pokušat ću i ja dobiti kolegu Borisa Tadića. Nemam dovoljno informacija, vidjet ćemo o čemu se radi - rekla je  premijerka. 

'Ne bojimo se prijetnji tužbom'

O problemu Sunčanog Hvara ustvrdila je da neće utjecati na ulazak Hrvatske u EU.

- Svatko se u Hrvatskoj mora držati hrvatskog zakona, a Vlada mora voditi računa o interesima zaposlenika i očuvanja svih radnih mjesta. Taj mučni slučaj treba razriješiti, a prijetnji tužbom se ne bojimo – istaknula je Kosor. O eventulanoj smjeni ministra Božidara Kalmete zbog korupcijskih afera u HAC-u nije bila do kraja decidirana.

 - Mi podupiremo sve državne institucije da rade svoj posao, a osobito u slučaju državnih poduzeća. Želimo taj sustav urediti, kazala je Kosor, poetski dodavši da Kalmeta tvrdi da nije umiješan u afere i da to govori 'tamo gdje treba'.

'Neka se Crvena Zvezda preimenuje u Ružičastu'

Dujomir Marasović, čelnik splitskog HDZ-a, obrušio se na ideju gradonačelnika Željka Keruma da za stogodišnjicu Hajduka organizira utakmicu s Crvenom Zvezdom.

- Ne zato što je to klub iz Beograda u kojemu igraju Srbi, već zato jer na prsima nose znak crvene zvijezde pod kojom je stradao Vukovar - rekao je Marasović i predložio da se Zvezda prije dolaska u Split preimenuje "u plavu ili ružičastu".

Premijerka je o aferma o HAC-u

Sve što ministar Kalmeta  govori i zna, pretpostavljam da govori i tamo gdje treba. Imajmo strpljenja da se sva razriješi do kraja, u tome Vlada ima jedinstven stav i daje potporu da se sve istraži. Svatko tko je kriv na bilo kakvoj razini neka odgovara, komentirala je je Kosor.

Marasović Milanovića usporedio je s glavonožcem

Milanović samo govori crne stvari, on je kao sipa, samo izbacuje crnilo. On jadan ne želi crvenu Hrvatsku, nego će napraviti crnu. Iz njegovih usta što izađe od toga može se napraviti samo crni rižot. Tu nema ozbiljnie oporbene politike nema, a nema nijedan konstruktivan prijedlog od SDP-a i kuku-lele koalicije, rekao je čelnik splitskih HDZ-ovaca dr. Marasović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...