Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
28 komentara

Izbacili Darka Milinovića, HDZ sada raspisuje izbore za Liku

Povjerenik Nekić rekao je u srijedu Hini da se ranije tiskani listići s imenima dva kandidata moraju baciti i da se u tiskanje novih listića ide odmah, jer je sada izbacivanje iz stranke Darka Milinovića konačno

hdznapustanje
Foto: Filip Kos/PIXSELL
28 komentara

Pošto su se Nacionalno vijeće HDZ-a i Predsjedništvo stranke suglasili s odlukom Visokog časnog suda o izbacivanju Darka Milinovića iz stranke, može se početi tiskanje novih glasačkih listića za izbor predsjednika ličko-senjske organizacije na kojima će sada biti ime jedinog kandidata Marijana Kustića, rekao je u srijedu povjerenik te županijske organizacije Darko Nekić.

KUŠČEVIĆ: 'Milinović je kontinuirano kršio statut HDZ-a i zato je izbačen'

Povjerenik Nekić rekao je u srijedu Hini da se ranije tiskani listići s imenima dva kandidata moraju baciti i da se u tiskanje novih listića ide odmah, jer je sada izbacivanje iz stranke Darka Milinovića konačno, što znači da je Marijan Kustić jedini kandidat na izborima, koji će se održati 9. rujna. Na četrdesetak birališta u gradove i općine treba dostaviti 8498 listića, koliko je članova HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji, kazao je Nekić.

TOMISLAV KLAUŠKI Milinović je dobio što je tražio. Isključenje umjesto poniženja

Čim budu gotovi izbori i proglasi se rezultat, prestaje postojati povjerenstvo i ja prestajem biti povjerenikom županijskog HDZ-a, a zadatak da vodi županijsku organizaciju preuzet će novoizabrani predsjednik, rekao je Nekić.

Zagreb: Milinović rjeÅ¡ava "statusna pitanja" pojačavajući pritisak na vodstvo HDZ-a HDZ-U ŽELI SVE NAJBOLJE Milinović o izbacivanju: 'To je neopravdano i nedemokratski'

Županijska organizacija ličko-senjskog HDZ-a raspuštena je odlukom Nacionalnog vijeća i Predsjedništva stranke na izvanrednoj sjednici održanoj 5. siječnja, dan nakon što je Darko Milinović napao vodstvo stranke i resornog ministra zbog izbora novog ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera i dao ostavku na funkciju predsjednika županijskog HDZ-a. Vrh stranke postavio je povjerenstvo koje od tada vodi ličko-senjsku organizaciju HDZ-a, a na čelo povjerenstva Darka Nekića. Župan Milinović je tada ostao u Predsjedništvu stranke, a nakon nove pobune prošloga tjedna, kada je organizirao dolazak 100-tinjak članova HDZ-a u Središnjicu HDZ-a u Zagrebu, izbačen je iz stranke u ponedjeljak, 3. rujna.    

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message