Obavijesti

News

Komentari 262

"Nije utvrđen otac djeteta, niti čiji je nož kojim je ona ubijena"

"Nije utvrđen otac djeteta, niti čiji je nož kojim je ona ubijena"
1

U završnim riječima tužiteljica je zatražila da se Komšića proglasi krivim, te da nema osnove za maloljetničke sankcije zbog težine djela. Branitelj je, pak, rekao da nije riječ o teškom ubojstvu i da Komšić nije bio ubrojiv

VIDEO

Davida Komšića (20) terete da je brutalno 88 puta ubo i porezao nožem te ubio bivšu djevojku, trudnu Kristinu Krupljan (18). U srijedu je završnim riječima završilo suđenje.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:53

Presuda će se izreći u ponedjeljak 9. travnja u 13.30 sati.

>>> Tijek izlaganja:

11.10 - Sudac Petranović je rekao da ni pravna znanost ni sudska praksa, niti itko drugi nije dao jasne kriterije po kojima bi se razlučilo koje će se pravo primijeniti u ovom slučaju i koja je onda mogućnost maksimalne kazne, rekao je odvjetnik Davida Komšića Veljko Miljević ispred suda nakon završetka ročišta.

POGLEDAJTE VIDEO:

10.59 - Izlaganje je gotovo. Presuda Komšiću bit će u ponedjeljak 9. travnja u 13.30. 

10.50 - Branitelj se ne slaže da je bilo bezobzirne osvete. Osim toga, pročitao je dio iskaza navodnog oca djeteta koji je svjedočio bez prisustva javnosti. On je rekao da je Kristinu upoznao godinu dana ranije te da mu nije pričala o Davidu i problemima. Rekla mu je da je trudna. Kad ju je pitao s kim, ona mu je rekla da nije bitno. Zato je Miljević naveo da nije utvrđeno čije je bilo dijete. Uz to, ne zna se ni čiji je bio nož kojim je ubijena. 

10.40 - Miljević navodi da je on našao u optužnici elemente drugog kaznenog djela, a to nije navedeno teško ubojstvo. Miljević je naveo da su vještaci rekli da je ubrojivost bila bitno smanjena. 

- Broj ozljeda ne govori ništa jer se ne zna kad su nastupile uopće kobne rane, prve ili zadnje. Sve je to spekulacija i ništa od toga nije utvrđeno - kazao je Miljević i napomenuo kako ta okrutnost nije objektivan dio kaznenog djela.

Miljević: Komšić je zbog dugotrajne patnje bio u jakoj razdražljivosti

10.18 - Na red je došao Veljko Miljević, odvjetnik Davida Komšića. Kaže da su objektivni elementi djela nesporni, ali sporni su oni subjektivni. Kaže da u trenutku ubojstva David nije bio ubrojiv, odnosno da je njegova ubrojivost sporna.

- Zbog Kristininog ponašanja je patio, a zbog dugotrajne patnje bio je u jakoj razdražljivosti - navodi Miljević.

10.09 - Tužiteljica traži da se Komšića proglasi krivim. Kaže da nema osnove za maloljetničke sankcije zbog težine djela. Osim toga, za prometnu nesreću također mu nisu sudili kao mlađem punoljetniku nego kao odrasloj osobi. Za iskaz radnice Centra za socijalnu skrb rekla je da je nevaljan i neprofesionalan s obzirom da ga nije vidjela godinu dana prije ubojstva ni nakon ubojstva.

Čitanje Kristininih ozljeda rasplakalo obitelj, pogodilo i Davidovu majku

9.59 - Nakon što je tužiteljica počela govoriti o Kristininim ozljedama, obitelj ubijene djevojke počela je plakati. To je pogodilo i Davidovu majku. On, pak, samo šuti i gleda u pod. 

9.57 - Tužiteljica kaže da je Komšić bio svega svjestan te da je i prijašnjim napadima najavljivao krajnji čin. Nakon ubojstva otišao se presvući jer je bio sav krvav.  

Komšić se ne osjeća krivim i nastavlja se braniti šutnjom  

9.46 - Pročitan je izmijenjeni činjenični opis djela. Rečeno je da su prije ubojstva bili u izlasku. Kristina je nakon izlaska rekla Davidu da želi prekinuti. On ju je u autu zadržao rukom, izbo 73 puta i porezao 15 puta. I to nožem od 20 cm, duljine oštrice od 9 cm i širine 2 cm. Rečeno je da su bile osobito teške ozljede od kojih je Kristina jako patila i umrla na mjestu.  Komšićev odvjetnik je rekao da su izmjene nepotrebne i nedozvoljene.

Sutkinja je Komšića pitala osjeća li se krivim, a on je odgovorio: 'Ne', te se nastavlja braniti šutnjom. 

Zalizane kose i uredno obrijan: Komšića u lisicama uvela dva policajca

9.35 sati  - Počelo je ročište. Stigli su roditelji ubijene, a i Komšićevi su u dvorani. Sjede razdvojeni novinarima. Doveli su i Davida Komšića u pratnji dva policajca i u lisicama. Narasla mu je kosa, zalizao ju je unazad. Uredno je obrijan.  

Tužiteljstvo je dostavilo izmjenu dijela optužnice. Ali, kako doznajemo, zakonski i pravno se ništa ne mijenja. 

David je rekao da nije vidio te izmjene, pa su mu ih uručili. Izašao je van s odvjetnikom da mu pojasni i vratili su se u dvoranu.

9.20 sati -  Ročište je trebalo početi u 9 sati, ali, kako doznajemo, malo kasni jer su suđenje pomaknuli u drugu dvoranu. Na završne riječi stigli su Kristinina majka, te Davidov otac s odvjetnikom Miljevićem. Zasad su mirni i tihi i čekaju početak

----------------------------------------------------------------------

 

Kristinin iskaz: ‘Sjedila sam u autu i plakala krvavih šaka’
Kristinin iskaz: ‘Sjedila sam u autu i plakala krvavih šaka’

Podsjetimo, Županijski sud saslušao je sve predložene svjedoke i proveo vještačenja. Iako je cijeli proces trebao biti gotov krajem ožujka, ono je odgođeno zbog spriječenosti suda.

Komšića terete da je 22. veljače 2017. godine brutalno izmasakrirao Kristinu Krupljan (18), s kojom je bio u burnoj ljubavnoj vezi od osmog razreda. Nakon povratka iz večernjeg izlaska, navodi se u optužnici, znajući da je Kristina u novoj ljubavnoj vezi s drugim muškarcem i da je trudna te da s njim želi prekinuti vezu, napao ju je u njezinoj Opel Astri ispred zgrade u kojoj je živjela u Prilazu svetog Josipa Radnika u Zagrebu. Sa suvozačkog mjesta lijevom rukom pritisnuo je Kristinu na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati te ju je 73 puta ubo nožem te zadao još 15 ubodno-reznih rana po tijelu i glavi. Većinom u vrat i glavu.

Komšić: Žao mi je, u šoku sam, nisam u stanju dalje govoriti
Komšić: Žao mi je, u šoku sam, nisam u stanju dalje govoriti

- Nesporno je da se radi o divljačkom napadu koji je za žrtvu trajao ‘cijelu vječnost’. Smatramo da velika patnja, strah i užas tijekom pokušaja da si spasi život prelazi okvire uobičajenih patnji koje redovito prate svako ubojstvo - stoji u optužnici.

Tužiteljstvo tvrdi da je Kristinu ubio na okrutan način i iz bezobzirne osvete. 

Kako se ponovno ubija Kristina Krupljan i je li ikome to važno?
Kako se ponovno ubija Kristina Krupljan i je li ikome to važno?

Zbog teškog ubojstva prijeti mu maksimalna kazna od 40 godina zatvora, no budući je Komšić mlađi punoljetnik sud može odlučiti primijeniti blaži Zakon o sudovima za mladež prema kojemu bi mogao dobiti maksimalno deset godina zatvora.

Inače, Komšić je početkom godine pravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u travnju 2016. poginuo pješak (72). 

'Tresem se. Pa kakve veze ima trudnoća, da je tako izmrcvari'
'Tresem se. Pa kakve veze ima trudnoća, da je tako izmrcvari'

Osim ovog slučaja, Komšiću će suditi i za prethodni napad na Kristinu kad ju je s prijateljima presreo u Zagrebu. Razbili su joj automobil i ukrali mobitel. Ona je sve ispričala DORH-u, a David ju je ubio nekoliko sati poslije     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 262
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa