News

Komentari 41

'Izmjenom mjere ne kršimo svoje predizborno obećanje'

'Izmjenom mjere ne kršimo svoje predizborno obećanje'

Imamo 25 milijuna kuna koje ćemo odmah usmjeriti na sve četvrti gdje očekujemo povećanu potrebu. Na način da se postojećim vrtićima povećaju kapaciteti, kaže o potrebi za novim mjestima u vrtićima

Zamjenica gradonačelnika Zagreba, Danijela Dolenec gostovala je u četvrtak u RTL-u Danas gdje se osvrnula na donošenje proračuna, ali i na, kako kaže, redizajn mjere roditelj odgojitelj. 

Ona naime smatra kako ovim ne krše predizborno obećanje jer su u programu naveli kako će zaustaviti prijavu novih korisnika i evaluirati mjeru. 

- Izvršna vlast u Zagrebu ima obavezu i dužnost voditi brigu o svim korisnicima i djeci. Ovo je redizajn mjere. Ona adresira niz prigovora od 2019. godine kakvi su recimo nemogućnost rada korisnica - dodaje. 

Upitana što će biti kompenzacija za istu kaže kako će to biti povećanje vrtićkih kapaciteta. 
- Proračun predviđa 52 milijuna kuna za izgradnju novih vrtića što je tri puta više nego u ranijim proračunima - kaže. 

No, kako će garantirati da svi imaju mjesto, govori da je zato usvojena druga mjera. Naime, u proračunu je osigurano 15 milijuna kuna, ali je prihvaćen i amandman SDP-a s još 10 milijuna kuna.
- To znači da imamo 25 milijuna kuna koje ćemo odmah usmjeriti na sve četvrti gdje očekujemo povećanu potrebu. Na način da se postojećim vrtićima povećaju kapaciteti - rekla je. U to su uključeni najam prostora, zapošljavanje ljudi i drugo. 
- Već ove godine možemo dio tog novog interesa apsorbirati - kaže. 

Koliko mjesta planiraju osigurati navodi kako kompletno mogu pokriti potražnju. 
- Očekuje se da djece između 3 i 6 godina ima 3600 i s ovim iznosom može se kreirati taj cijeli novi prostor - zaključuje. 

Najčitaniji članci