Obavijesti

News

Komentari 92

Izrešetao je dilera? Odao ga je poziv mami, tražio ju je novac

Izrešetao je dilera? Odao ga je poziv mami, tražio ju je novac
7

Muškarac (27) tražio je od majke da mu u Omiš donese novac. Okružila ga je policija. Misle da je ubio Antu Prnjaka (34). Istražitelji su nedaleko od automobila pronašli odbačenu automatsku pušku

VIDEO

Potpuno nespremnog i šokiranog muškarca (27) presreli su u četvrtak oko 9 sati policijski specijalci na tržnici u Omišu. Pratili su ga zbog sumnje da je u noći na srijedu izrešetao dilera Antu Prnjaka (34) i zapalio mu auto. Čekali su ga u zasjedi i svladali bez da je i stigao pružiti otpor.

Prnjak je ubijen automatskom puškom, a BMW mu je zapaljen
Prnjak je ubijen automatskom puškom, a BMW mu je zapaljen

Splitska policija uspjela je tako u samo dan privesti osumnjičenog za ubojstvo nakon što su pronašli Prnjakovo tijelo na Transportno trgovačkom terminalu u Splitu. Ubojica ga je ostavio ondje, uzeo dilerov BMW i zapalio ga na protupožarnom putu Račnik kraj Tugara. Požar su ugasili vatrogasci iz Žrnovnice koji su dobili dojavu da gori šuma. Kad su policajci ugledali uništeni Prnjakov BMW, brzo su povezali slučaj.

Zasjeda: Uhvatili osumnjičenog za ubojstvo muškarca u Splitu
Zasjeda: Uhvatili osumnjičenog za ubojstvo muškarca u Splitu

Kako doznaje Hina, tijekom očevida su nedaleko od automobila pronašli odbačenu automatsku pušku. Iako istražitelji nisu objavljivali detalje, sumnja je pala na 27-godišnjeg srbijanskog državljanina. U Hrvatskoj je nekoliko godina te je imao dozvolu za privremeni boravak. Muškarac je, navodno, nazvao svoju majku i rekao joj da mu donese novac na svoj štand na omiškoj tržnici. Želio ga je iskoristiti za bijeg, vjerojatno u Bosnu i Hercegovinu, no policajci su bili brži. Policajci još istražuju je li sumnjivac imao još kojeg pomagača. Pretpostavljaju da je Prnjaka ubio u blizini Tugara te da ga nije mogao sam prenijeti i odvesti na drugo mjesto.

Split: Na TTTS-u pronađen mrtav muškarac

Tijelo je pronašao jedan od radnika i prijavio policiji. Na sebi je imao pet rupa od metaka u prsima i jednu u glavi.

Prnjak je bio aktivni vojnik, no zbog posla s drogom dobio je nečasni otkaz tijekom 2016.

Bio je šef bande dilera koja je početkom prošle godine preprodavala drogu. Željeli su zaraditi prodajući opijate turistima na festivalu Ultra. Zbog droge je kažnjen i prekršajno, a zbog krivotvorenog novca optužili su ga u BiH.

Diler se objesio u zatvoru

Na drugoj strani Hrvatske, u pulskom zatvoru, ubio se Milan Štifanić, desna ruka osuđivanog dilera Stjepana Prnjata. Štifanić je u ponedjeljak izazvao kaos u pulskom naselju Šijana, kad je prijetio policajcima i nevjenčanoj ženi. U rukama je imao nož i mesarsku sataru.

U srijedu popodne doveli su ga u istražni zatvor u Puli, gdje se objesio plahtom. Prije uhićenja pred policijom najavljivao je da će se ubiti.

- Sam se izrezao te ozlijedio po vratu i rukama. Očito je da je bio u vidnoj depresiji što su i zatvorski službenici u Puli i te kako morali znati. Zato su morali obratiti pozornost kako bi spriječili samoubojstvo - pojasnio je naš sugovornik dobro upućen u slučaj. Naveo je kako je Štifanić bio u ćeliji koja nema 24-satni videonadzor.

Navodno je liječnik trebao doći do njega u četvrtak, no tad je već bilo kasno. Iz Ministarstva pravosuđa javili su kako zasad nisu otkrili pogreške u postupanju u zatvoru.

- I dalje se prikupljaju svi relevantni podaci i očekuju rezultati obdukcije - priopćilo je Ministarstvo pravosuđa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a