Obavijesti

News

Komentari 391

Dragan Vasiljković stigao je u Split, predstoji mu ispitivanje

Dragan Vasiljković stigao je u Split, predstoji mu ispitivanje
11

Vasiljković je iza 15 sati stigao u splitski zatvor na Bilicama, a u idućih 16 sati trebao bi biti ispitan na Odjelu za ratne zločine Županijskog državnog odvjetništva

VIDEO

Dragan Vasiljković iza 15 sati stigao je u splitski zatvor na Bilicama, a u idućih 16 sati trebao bi biti ispitan na Odjelu za ratne zločine Županijskog državnog odvjetništva. Očekuje se da će mu biti određen istražni zatvor.

Kapetan Dragan je u četvrtak prijepodne sletio u zagrebačku zračnu luku Pleso odakle je nastavio put za Split. U Zagreb je sletio u 11.36 sati zrakoplovom Croatia Airlinesa koji je stigao iz Frankfurta.

Na Plesu su zbog dolaska Kapetana Dragana na nekim mjestima bili diskretno raspoređeni pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko. Nakon što su iz aviona izašli svi putnici, stigli su crni kombi i policijsko vozilo kojim je Vasiljković prebačen u jednu od zgrada na Plesu. Oko 12.15 sati crni kombi u kojem je navodno Vasiljković je u pratnji dva vozila policije krenuo prema Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO: Avion kojim je sletio Dragan Vasiljković

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

24sata 00:21

Jedan od putnika koji je na letu iz Frankfurta u Zagreb sjedio blizu Vasiljkovića je rekao kako su Kapetana Dragana u avionu pratila četiri policajca te da nije imao lisice.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava putnika s leta, Deana Đurića

Pokretanje videa...

24sata 00:35

- Djelovao je poput oronulog starca, imao je kapu, valjda da ga ne prepoznaju i bio je miran - rekao je putnik za Dnevnik NoveTV.

Miljenić: Vasiljković će imati pošteno i pravično suđenje

Nakon što je zrakoplov u kojem je bio Vasiljković sletio na Pleso, javnosti se obratio ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

- Potvrđujem da je okrivljenik Vasiljković nakon duge bitke izručen Hrvatskoj i da će dalje biti procesuiran kao svaki drugi okrivljenik - rekao je ministar.

- U Hrvatskoj je pravosuđe neovisno i može obraditi svaki predmet ma koliko on kompliciran bio. Bit će pošteno i pravično suđenje, rekao je i dodao kako je ovo prvi puta da je Australija izručila svog državljanina te zahvalio australskim vlastima na suradnji.

Uhićen u Perthu 2006. godine

Vasiljković je uhićen u Perthu 2006. australska vlada je u studenom 2012. odlučila da će Kapetana Dragana izručiti Hrvatskoj, nakon višegodišnjih pravnih zavrzlama i Vasiljkovićevih pokušaja da ospori hrvatski zahtjev za izručenjem.

POGLEDAJTE VIDEO: Kapetan Dragan u Australiji

Pokretanje videa...

24sata 00:20

Svoje izručenje uspio je odgoditi 2013. nakon što je sutkinja australskog suda prihvatila njegovu žalbu kojom je tvrdio kako je u Australiji imao nepravedan proces zbog proceduralnih pogrešaka. T u je odluku poništio savezni sud.

Kapetana Dragana Hrvatska traži zbog optužbi za ratne zločine počinjene kada je bio zapovjednik u tzv. Republici Srpskoj Krajini 1991. i 1992. godine. Tereti ga se da je mučio ratne zarobljenike, naredio da ih se ubija i zapovijedao napadom na Glinu u kojem je bilo civilnih žrtava.

POGLEDAJTE VIDEO: Svjedočenje pouzdanih svjedoka presudilo

Pokretanje videa...

24sata 00:17
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 391
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu