Obavijesti

News

Komentari 34

Izudarali palicama mladića, pa napali i policajca: Prignječili su mu šaku vratima automobila

Izudarali palicama mladića,  pa napali i policajca: Prignječili su mu šaku vratima automobila

Mladići od 25 i 26 godina napali su 23-godišnjaka u Vukovaru kao i policaca kojega je dvojac napao u pokušaju bijega, a zatekao se na mjestu gdje su napadači ostavili automobil kojim su namjeravali pobjeći

Oko 23 sata 7. prosinca na raskrižju ulica Grgura Ninskog i Hrvatske nezavisnosti  u Vukovaru, osumnjičenici su izvukli 23-godišnjaka iz automobila vinkovačkih registracijskih oznaka te mu zadali više udaraca palicama i nogama pri čemu je 23-godišnjak lakše ozlijeđen.

Potom su se trčeči udaljili ulicom Hrvatske nezavisnosti prema automobilu parkiranom u Samoborskoj ulici kraj kojeg se u tom trenutku nalazio policajac koji je provjeravao registracijske oznake automobila.

Ugledavši policijskog službenika, 26-godišnjak je zastao te se trčeći udaljio nazad prema ulici Hrvatske nezavisnosti, dok je 25-godišnjak prišao automobilu sa stražnje strane, oglušio se na policijsku naredbu da stane, odgurnuo ga te sjeo u vozilo u namjeri da ga pokrene i pobjegne, kažu u policiji.

Pijani vozač vikao na policajce, a supruga policajku i udarila
Pijani vozač vikao na policajce, a supruga policajku i udarila

Dodaju da je policajac nakon toga, radi odbijanja napada i sprječavanja bijega, prema 25-godišnjaku uporabio raspršivač s nadražujućom tvari.

Unatoč tomu, 25-godišnjak je pokrenuo motor automobila te pokušao zatvoriti vrata prignječivši šaku policijskog službenika koji se uspio osloboditi ruku prikliještenu u vratima vozila, a 25-godišnjak se zatim udaljio automobilom.

U vukovarskoj bolnici policijskom službeniku su utvrđene lakše ozljede.

Dvojica počinitelja naknadno su pronađeni te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje te su predani pritvorskom nadzorniku. Protiv obojice bit će podnijeta kaznena prijavu tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju, dok protiv 25-godišnjaka kaznena prijava slijedi i za prisilu prema službenoj osobi, navode iz policije.

Pobjegao s psihijatrije u Puli pa u centru grada napao policajku
Pobjegao s psihijatrije u Puli pa u centru grada napao policajku

Dodaju da je načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio uporabu sredstava prisile u ovom događaju opravdanom i na zakonu utemeljenom.