Izvadili jahtu sa dubine od 81 metar jer sumnjaju na prevaru | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 2

Izvadili jahtu sa dubine od 81 metar jer sumnjaju na prevaru

Izvadili jahtu sa dubine od 81 metar jer sumnjaju na prevaru
1

Sumnju je pobudila činjenica da je jahta osigurana kod dvije kuće. Sumnjivo je i da je vlasnik dok je bježao sa goruće jahte u panici ponio dokumente osiguranja

VIDEO

Zbog sumnje na prevaru osiguranja, nakon sedmodnevne akcije motorna jahta "Xo" izvađena je s dubine od 81 metar s južne strane otoka Drvenik Mali. Sunseeker Predator 52 vrijedan oko milijun eura u vlasništvu je Erste leasinga, a bio je, prema pisanju Slobodne Dalmacije, u čarteru splitske tvrtke Plovilo.  Potonuo je 6. listopada nakon požara u strojarnici. Sumnju je pobudila činjenica da je jahta bila osigurana kod dvije kuće – Generali osiguranja i Yacht Pool, u obje na milijun eura. Prije havarije na jahti su bili vlasnik Plovila i još jedan muškarac, piše Slobodna, koji su se navodno jedva spasili pobjegavši s gorućeg broda gumenjakom. Sumnjivo je da je vlasnik u panici uspio ponijeti i torbicu s dokumentima za naplatu osiguranja, a posebice jer bi odštetom namirio leasing i zaradio još milijun eura.

Ostaci jahte su prevezeni uz obalu bivše vojarne u Segetu Donjem kod Trogira gdje pod policijskim nadzorom se čeka očevid stručnjaka i forenzičara iz Zagreba. U istragu se uključila splitska policija i USKOK. Inače, tvrtki Plovilo je 17. srpnja izgorjela i potonula jedrilica u Bračkom  kanalu. No, to osiguravateljima nije bilo sumnjivo, te su vlasniku isplatili 460.000 eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO