News

Komentari 12

Izvadite jakne, bit će i snijega

Izvadite jakne, bit će i snijega

Već u petak od jutra treba računati na kišu, a prema kraju dana, prodorom hladnijeg zraka, kišne kapi prelazit će u susnježicu i snijeg, prije svega u gorju, gdje će formirati snježni pokrivač

Sunčano i uglavnom vedro. Ujutro na kopnu mraz, a ponegdje je moguća i magla, prognozira za utorak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, a na Jadranu će puhati umjerena i još ujutro ponegdje na sjevernom dijelu jaka bura koja će sredinom dana okrenuti na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 10 do 14, a na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije od 15 do 18 stupnjeva Celzijevih.

U nastavku tjedna ponovno će rasti temperature, i do 16, 17 u nizinama unutrašnjosti, u četvrtak, konkretno, na moru i više, do 20.

Promjena od petka

No, u petak slijedi promjena, približavanjem hladne fronte sa sjeverozapada Europe, koja će se jako brzo premjestiti preko naših krajeva, piše N1.

Već u petak od jutra treba računati na kišu, a prema kraju dana, prodorom hladnijeg zraka, kišne kapi prelazit će u susnježicu i snijeg, prije svega u gorju, gdje će formirati snježni pokrivač.

Ipak, susnježica i snijeg bi povremeno mogli padati i drugdje u unutrašnjosti.

Temperature će u subotu biti osjetno niže, i do desetak stupnjeva. Dojam svježine pojačavat će sjeverac i sjeveroistočnjak, na kopnu, jaka i vrlo jaka bura na moru, druga marčana će to biti.

HAK: Jak vjetar na D8 otežava promet

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 na 62+400 km između čvorova Komin i Breznički Hum u smjeru Goričana. Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h, javio je u 7 sati Hrvatski autoklub (HAK) koji poziva vozače na oprez. 

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupna vozila).

Na A1 Zagreb-Split-Ploče se zbog izvanrednog održavanja na vijaduktu Drežnik u smjeru Dubrovnika vozi suženim kolnikom zbog čega su mogući kraći zastoji.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Na Bregani se na izlasku iz zemlje u teretnom prometu čeka do pola sata.

U pomorskom prometu nema poteškoća.