Obavijesti

News

Komentari 62

Izvirila iz auta i pokazala gole grudi: Sad je traže svi u zemlji

Izvirila iz auta i pokazala gole grudi: Sad je traže svi u zemlji
1

LIBANON: Dok jadan dio ljudi komentira kako je riječ o bezazlenoj šali, drugi dio inzistira na tome da ženu treba privesti i kazniti, ali i poraditi na poštovanju prometnih (i moralnih) pravila

VIDEO

Libanonska policija u potrazi je za ženom koja se popela kroz krovni prozor automobila i pokazala gole grudi na prometnoj autocesti. Žena je obnažila svoje atribute vozeći se po jedinoj brzoj cesti kroz grad Sidon, inače treći grad po veličini u Libanonu. 

Libanonske prometnice često su poprište kojekakvih nepodopština ali i ozbiljnih kršenja zakona jer policija gotovo da i ne kontrolira što se događa na cestama. Ovaj posljednji nestašluk s golim grudima podijelio je naciju. Dok jedni traže da se ženu uhiti, drugi u tome ne vide ništa više od bezopasne zafrkancije. 

'Protuzakonit i neetičan šou'

Među ovim prvima je Ziad Akl, osnivač organizacije za sigurnost cestovnog prometa YASA, koji traži da policija privede sve uključene u ovu ekshibiciju. 

- Situacija na našim cestama je kaotična, katastrofalna - kazao je za Mail Online.

- Policija mora uložiti značajne napore kako bi se poštovali zakoni o sigurnosti na cestama, a to ne uključuje samo kontrolu brzine na nekoliko prometnica. Ovaj posljednji šou je protuzakonit i neetičan. Počinitelje treba kazniti, a paralelno s tim nužno je ozbiljnije provoditi prometna pravila da se takve stvari više ne ponavljaju - istaknuo je.

Iz policije nisu imali komentara, no dr. Joelle Bassil iz državne agencije za sigurnost u prometu pozvala je na donošenje strožijih zakona. Napomenula je da su neka od divljanja i ispada na cestama povezani s konzumacijom alkohola ili psihičkih problema. 

- Ponašanje na cestama nekih sudionika u prometu ponekad upućuje na probleme s mentalnim zdravljem, a ponekad i tendenciju a kršenja zakona i rizičnog ponašanja - primjerice vožnju pod utjecajem alkohola. 

Libanon je mala država sa svega šest milijuna stanovnika - no statistike prometnih nesreća među najgorima su na svijetu. U prosjeku, godišnje se dogodi oko 4500 prometnih nesreća, s oko šest tisuća ozlijeđenih i 900 mrtvih. 

S druge strane, mnogo je i onih koji su podržali nepoznatu ženu i njezino pravo da se izrazi u zemlji u kojoj se sve više ograničavaju slobode. Mnogi komentatori slučaja istaknuli su da policija lovi ženu zato što je pokazala grudi, dok puno teža kaznena dijela prolaze nekažnjeno.

U posljednje vrijeme u Libanonu je više slučajeva u kojima je blogere privela policija samo zato što su na društvenim mrežama kritizirali stanje u državi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela