News

Komentari 49

Jandroković: Akcija 'Bljesak' je slomila kralježnicu Velike Srbije

Jandroković: Akcija 'Bljesak' je slomila kralježnicu Velike Srbije

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u subotu je u Okučanima položio vijenac za branitelje poginule u vojno-redarstvenoj akciji (VRO) 'Bljesak'

U ime Hrvatskoga sabora, s velikim ponosom, velikom čašću došao sam iskazati poštovanje hrvatskim herojima, vojnicima i policajcima koji su izveli jednu od najvažnijih operacija Domovinskog rata - 'Bljesak', kojom su slomili kralježnicu projektu Velike Srbije i pokazali agresoru što će se dogoditi nekoliko mjeseci kasnije u briljantnoj VRO 'Oluja', rekao je Jandroković nakon odavanja počasti u povodu 26. obilježavanja VRO "Bljesak".

POGLEDAJTE VIDEO:

Poštovanje iskazuje prema svima koji su sudjelovali u operaciji "Bljesak", a posebnu zahvalnost onima koji su dali svoj život za hrvatsku slobodu, hrvatsku demokraciju i za sve što su učinili da danas živimo u miru i slobodi, naglasio je predsjednik Hrvatskog sabora.

POGLEDAJTE VIDEO: Državni vrh u Okučanima

Na novinarsko pitanje ostaju li ovakve obljetnice 'u sjeni sukoba predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića', Jandroković je poručio kako na današnji dan ne želi komentirati podjele, već iskazati poštovanje onima koji su zaslužni za ono što imamo. 

- Danas je dan kada svi moramo biti zajedno i iskazati zahvalnost hrvatskim braniteljima i onima koji su nas doveli do slobode, prvom hrvatskom predsjedniku Tuđmanu i svima onima koji su sudjelovali u ovim bitnim, presudnim trenutcima hrvatske povijesti - naglasio je predsjednik Sabora. 

Dodao je kako prostor za polemike postoji u drugim danima jer je danas dan ponosa i slave.

- Svi smo došli iskazati poštovanje hrvatskim braniteljima, vojnicima, policajcima. Bitno je da smo tu, to je danas najvažnije - poručio je Jandroković.

U izaslanstvu Hrvatskoga sabora, uz Jandrokovića, bili su potpredsjednik Sabora Željko Reiner, predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Najčitaniji članci