News

Komentari 291

'Malo hrabrih se ovdje borilo, mi ostali bili smo na Zrinjevcu, u Ženevi, kadrovskim službama...'

'Malo hrabrih se ovdje borilo, mi ostali bili smo na Zrinjevcu, u Ženevi, kadrovskim službama...'

Radilo se o stotinama, možda tisućama ljudi. Njima vječna slava i hvala. Mi ostali bili smo u Ženevi, na Zrinjevcu i u kadrovskim službama, kazao je Milanović.

Na današnji dan prije sad već puno godina, hrvatski junaci su odlučnošću, znanjem, strpljenjem i hrabrošću oslobodili ovaj dio Hrvatske i nakon akcije Maslenica 1993. godine omogućili da se u kolovozu 1995. Hrvatska konačno spoji i oslobodi - rekao je Zoran Milanović na obljetnici Bljeska u Okučanima, gdje je prošle godine otišao zbog majice ZDS.

Pogledajte video: Uživo iz Okučana

Ovo za Zrinjevac išlo je Radmana?

- To je bilo malo dobrih i malo hrabrih ljudi. Radilo se o stotinama, možda tisućama ljudi. Mi ostali smo bili na Zrinjevcu, u Ženevi, kadrovskim službama, rekao je Milanović.

FOTOGALERIJA: Zoran Milanović u Okučanima

Podsjećamo, jučer je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman (adresa Ministarstva vanjskih poslova je na Zrinjevcu), prozvao Milanovića rekavši da je bio najgori premijer ikad, a da sad koristi ulični jezik i ne pridonosi stabilnosti države.

POGLEDAJTE VIDEO: Državni vrh u Okučanima

Nakon njega Jandroković pa Plenković

- Ovdje i na drugim bojištima Hrvatske borio se mali broj ljudi. Njima vječna slava i hvala - dodao je Milanović, koji se prema protokolu prvi poklonio poginulima u akciji Bljesak.

Nakon njega je na redu Gordan Jandroković s izaslanstvom Sabora, a potom i Andrej Plenković.

<<< Obilježavanje obljetnice Bljeska pratite ovdje uživo >>>

Obljetnica Bljeska počela je u 9 sati kad je policijski službenik Krešimir Šimić iz Slavonskog Broda, sin poginulog hrvatskog branitelja, pročitao imena 42 branitelja poginula u akciji Bljesak.

Pogledajte video: Bljeskom potjerali srbočetnike

"Bljeskom" su u manje od 32 sata Hrvatske snage s oko 7200 vojnika i policajaca oslobodile zapadnu Slavoniju odnosno oko 600 četvornih kilometara hrvatskog teritorija koji je četiri godine bio pod okupacijom srbočetničke vojske.

Najčitaniji članci