Obavijesti

News

Komentari 32

Jandroković: Nije isključeno da se odgode izbori u HDZ-u...

Jandroković: Nije isključeno da se odgode izbori u HDZ-u...
1

Slušamo što govore stručnjaci, odlučili smo o odgodi svih tematskih sjednica, okruglih stolova, posjeta, odgodili smo sve međunarodne obveze, slijedit ćemo naputke institucija, kaže Jandroković

VIDEO

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković potvrdio je da će Sabor, zbog pandemije izazvane koronavirusom, raditi na „hladni pogon“ te kako je moguće da će, „ako će takve biti preporuke“ u idućim danima i prestati sa radom, a  uz „veliku rezervu“, nije isključio mogućnost odgode nedjeljnih izbora u HDZ-u.

- Pažljivo slušamo što govore stručnjaci, danas smo odlučili o odgodi svih tematskih sjednica, okruglih stolova, organiziranih posjeta, odgodili smo sve međunarodne obveze, slijedit ćemo naputke nadležnih institucija - rekao je Jandroković u četvrtak novinarima u Saboru.

Strah od korone: 7 načina uz koje ćete se lakše nositi s njim
Strah od korone: 7 načina uz koje ćete se lakše nositi s njim
Tko to danas jače blokira državu: korona virus ili HDZ?
Tko to danas jače blokira državu: korona virus ili HDZ?

 Zadovoljan je načinom na koji se u Hrvatskoj reagiralo na pandemiju.

 - Čini mi se da je Hrvatska, do sada vrlo dobro reagirala, vidi se to i po broju zaraženih (19), sve institucije uključene u ovu, dosad neviđenu situaciju, reagirale su dobro - odgovorio je Jandroković novinarima.

 Govoreći o pandemiji, naglasio je kako se radi o „složenoj i ozbiljnoj situaciji s kakvom se do sada nismo suočili“, te kako stvari treba prepustiti stručnjacima.

- Ovo je situacija kakvu do sad nismo vidjeli, ugroženo je svjetsko gospodarstvo, da ne govorim o zdravlju milijuna ljudi, moramo biti odgovorni, slušati preporuke onih koji se u to razumiju - kazao je.

Zagreb: Održana  31. sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora

Moguća odgoda nedjeljnih izbora u HDZ-u

Jandroković, koji je i glavni tajnik HDZ-a, uz „veliku rezervu“, nije isključio mogućnost da se zbog pandemije korona virusom odgode nedjeljni izbori u HDZ-u.  

 Pratimo kakve će biti preporuke, na biračkim mjestima neće biti više od 10-ak ljudi, no ako će se situacija razvijati u smjeru koji će biti opasan za zdravlje naših građana, tada ćemo vidjeti da li ćemo, uopće, provesti izbore, rekao je.

 Na novinarsku opasku da je, dakle moguća njihova odgoda, Jandroković je uzvratio „ali, molim vas, s velikom rezervom“.

- To nisu veliki, organizirani skupovi, radi se o mjestima na kojima će biti 10-ak ljudi, tamo će biti dezinfekcijska sredstva, naputci o držanju reda…,međutim, moram se ograditi jer vidim da se situacija mijenja iz sata u sat, ono što nam se prekjučer činilo da će trajati mjesecima, događa se danas. Ovo od nas traži prilagodljivost i veliku odgovornost - poručio je Jandroković.

Zagreb: 15. Sjednica Sabora,  Rasprava o prijedlogu zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta

- Predsjednik Sabora nije izravno odgovorio na upit smatra li da treba zatvoriti državnu granicu. „Smatram da je dobro ono što mi kažu ljudi koji se time bave, njih ću poslušati, a što ja mislim, nije relevantno - rekao je novinarima.

Poručio je i kako mjere za pomoć gospodarstvu treba prepustiti najkompetentnijima. 

- Nemojmo igrati prvoloptaški, ne možemo do kraja procijeniti posljedice koronavirusa, idemo odgovorno, sustavno - poručio je. (mg)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...