Obavijesti

News

Komentari 91

Janičin ured: Mi smo platili sve dugove za Arenu Zagreb!

Janičin ured: Mi smo platili sve dugove za Arenu Zagreb!
1

Središnji državni ured za šport potvrđuje da su zatražili dodatno mišljenje oko dodatnog troška za najam koji povećava i budući najam, ali tvrde da su platili svoju polovicu od 2,9 milijuna eura...

Središnji državni ured za šport koji vodi Janica Kostelić i koji  u ime Vlade brine o redovnom plaćanju najma dvorane Arene Zagreb iz državnog proračuna, odgovorio je za 24sata da su oni sve dugove podmirili. Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre koja je vlasnik Arene Zagreb tvrdi da je ostalo neplaćeno 17,5 milijuna kuna za depozit već sedam godina. To bi trebali podmiriti Grad i Vlada. Tvrdi i da ne žele potpisati obračun dodatnih troškova nakon što su oni plaćeni. Radi se o tzv. indeksaciji, odnosno usklađivanju troškova najma s inflacijom unatrag sedam godina. Zbog toga je prijetio zatvaranjem Arene, a Vladi i Zagrebu je dao rok do subote i početka Europskog prvenstva u rukometu za podmirenje svih dugova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Središnji državni ured za šport sa 31. prosinca 2017. godine, podmirio je sve dospjele obveze prema Gradu Zagrebu koje se odnose na plaćanje zakupnine i indeksaciju zakupnine za Arenu Zagreb - stoji u odgovoru ureda Janice Kostelić.

Oni potvrđuju da su zatražili dodatno mišljenje vezano za obračun indeksacije, ali tvrde da je to sve i ranije dogovoreno.

Evo što su nam još odgovorili:

"Grad Zagreb kvartalno dostavlja Središnjem državnom uredu za šport Zahtjeve za doznaku subvencije za zakupninu Arene Zagreb. Zahtjev za doznaku subvencije za zakupninu Arene Zagreb za IV. kvartal 2017. pristigao je 27. listopada 2017. godine, isti je plaćen 31. listopada 2017. godine.

Isto tako, 29. prosinca 2017. godine SDUŠ je podmirio i svih šest dospjelih obroka za plaćanje  indeksacije zakupnine za Arenu Zagreb u iznosu od 1.476.163,48 EUR, odnosno 11.145.034,27 kuna sukladno Protokolu između Laništa d.o.o. i Zagrebačkog holdinga d.o.o. po kojem je trenutačni iznos indeksacije izračunat od strane društva Lanište d.o.o. za prvih sedam godina zakupa Arene Zagreb u ukupnom iznosu 2.952.326,95 EUR koji se plaća u omjeru 50 posto Vlada Republike Hrvatske, a 50 posto Grad Zagreb.  

Stručno mišljenje je zatraženo slijedom dogovora postignutom na zajedničkom sastanku dionika koji su u obvezi izvršenja plaćanja zakupnine Arene Zagreb, a koji je održan 6. listopada 2017. godine" zaključuje se u odgovoru.