News

Komentari 109

Jedan je mlatio suprugu, drugi novinara, treći je osuđen, dok je četvrti uhićen. Peti je premijer

Jedan je mlatio suprugu, drugi novinara, treći je osuđen, dok je četvrti uhićen. Peti je premijer

Andrej Plenković je u ljeto 2016. godine obilazio Hrvatsku zbog kampanje. Kraj njega su na ovoj fotografiji tadašnji moćni članovi stranke

U ljeto 2016. snimljena je fotografija predstavnika slavonskog HDZ-a zajedno s Andrejem Plenkovićem koji je obilazio zemlju tijekom kampanje. Tako je posjetio i Požegu. 

Tamo su ga dočekali najvažniji slavonski HDZ-ovci - Franjo Lucić, Vedran Neferović, Tomislav Tolušić i Alojz Tomašević. 

Luciću je u utorak Vrhovni sud preinačio presudu pa će nekad moćni HDZ-ovac morati u zatvor zbog pokušaja podmićivanja novinara Telegrama. 

Do Lucića stoji Neferović, tadašnji gradonačelnik Požege. Desetak mjeseci nakon što je ova fotografija snimljena, Neferović je nasrnuo na novinara Mladena Mirkovića i udarao njegovom glavom o zid. Za to je dobio uvjetnu kaznu u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje dvije godine. Iako je Plenković u javnosti oštro kritizirao premlaćivanje novinara, Neferović je mandat gradonačelnika odradio do kraja, a zatim ga je HDZ smjestio na poziciju zamjenika župana - Alojza Tomaševića, koji je također na fotografiji. 

S druge strane do premijera stoji Tomislav Tolušić. On je ubrzo nakon što fotografija snimljena postao i potpredsjednik Vlade, a zatim je kroz godine promijenio nekoliko ministarstava. Naposljetku je otišao 2019. godine nakon nekretninske afere. Prije nekoliko dana je završio i u istražnom zatvoru zbog afere s europskim fondovima. 

A pored Tolušića stoji Alojz Tomašević, nekada moćni župan koji je s političke scene otišao uz veliki skandal. U prosincu 2020. je osuđen za premlaćivanje svoje supruge. Na izborima se iduće godine nije kandidirao. 

Najčitaniji članci