News

Komentari 54

Sud odlučio: Tolušić i Ferenc idu mjesec dana u istražni zatvor

Sud odlučio: Tolušić i Ferenc idu mjesec dana u istražni zatvor

Sud je odredio da zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela moraju ići u istražni zatvor. Tolušić je pokušao izvući 6,2 milijuna kuna europskog novca...

Ročište na Županijskom sudu u Zagrebu za određivanje istražnog zatvora za Tomislava Tolušića i Željka Ferenca počelo je danas oko 17 sati. Za Tolušića se tražio istražni zatvor kako ne bi mogao utjecati na 16 svjedoka, a za Ferenca zbog istog tog razloga, a i kako ne bi mogao ponoviti kazneno djelo. Sud je u konačnici i donio tu odluku pa Ferenc i Tolušić odlaze u jednomjesečni pritvor, a oni niječu sve što im se stavlja na teret.

Podsjećamo, Europski tužitelji, koje u Hrvatskoj vodi Tamara Laptoš, detaljno su i objasnili za što terete Tolušića i zaposlenika Ministarstva poljoprivrede Željka Ferenca, koji mu je pomogao lažirati dokumentaciju kako bi nezakonito izvukli europske milijune. Točnije, 2,9 milijuna kuna su uspjeli izvući, a još 1,5 milijuna su pokušali.

Rezovac: Istražitelji odvode Tomislava Tolušića iz vinarije Apolitico Tolušiću i Ferencu određen jednomjesečni pritvor Tolušiću i Ferencu određen jednomjesečni pritvor

Novac je dobio za vinariju, dok je 1,5 milijuna kuna pokušao izvući "nestajućim vinogradom". Odnosno, uz pomoć Ferenca, prijavio se i lažirao dokumentaciju da nema zasađen vinograd jer se javio na natječaj na kojemu mogu proći samo novi zasadi. On je u to doba, u lipnju prošle godine, već imao posađenu lozu.

Uz to je lažirao, tvrde tužitelji, i drugu dokumentaciju. Ali kad nije prošao na natječaju, onda je počupao već posađeno i uz pomoć Ferenca, koji je pisao Ministarstvu poljoprivrede, napravio novi elaborat kako bi dobio novac. Ali ni to mu nije prošlo. 

Slučajno ili namjerno? Nakon Žalac, i Tolušić bi se izvukao da nije bilo europskih istražitelja!

Najčitaniji članci