Obavijesti

News

Komentari 48

'Jedina istinska demografska mjera jest dobro plaćen posao'

'Jedina istinska demografska mjera jest dobro plaćen posao'

Sve ostalo je prodavanje magle. Cilj nam je zaustaviti iseljavanje i zato je SDP jedini do sada predložio plan za mlade i zaustavljanje iseljavanja, rekao je šef SDP-a Davor Bernardić

VIDEO

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u ponedjeljak kako je jedina istinska demografska mjera dobro plaćen posao; ocijenio je da su američki i ruski diplomati izjavama o Agrokoru "ušli u dvorište u kojem im nije mjesto"; a odnose u SDP smatra "generalno dobrima".

"Jedina istinska demografska mjera je dobro plaćen posao, a sve ostalo je prodavanje magle. Cilj nam je zaustaviti iseljavanje i zato je SDP jedini do sada predložio plan za mlade i zaustavljanje iseljavanja", kazao je Bernardić komentirajući u Oporbenom zarezu Hrvatskog radija demografske mjere koje je danas predstavila predsjednica Republike.

'Neprovođenje ovih mjera ima veliku cijenu, nestanak naroda'
'Neprovođenje ovih mjera ima veliku cijenu, nestanak naroda'

Besplatne udžbenike, vrtiće, povećanje dječjeg doplatka, sufinanciranje najma stana mladim obiteljima i oslobađanja doprinosa kod zapošljavanja mladih do 35 godina predložio je, kaže, SDP još prije godinu dana te mu je žao što vladajući to nisu prihvatili.

"O nijansama i odnosima između prijedloga predsjednice i resorne ministrice Murganić (demografskih mjera) nemam namjeru ulaziti u neku polemiku", ustvrdio je Bernardić.

"Predsjednica i premijer organizirano ulaze u sukob"

 Komentirajući sve češće javne sukobe na relaciji Banski dvori Pantovčak, Bernardić je kazao kako predsjednica i premijer organiizirano ulaze u sukob kako bi se predsjednica pozicionirala bolje u kontekstu predsjedničkih izbora.

"Građani ocjenjuju da je taj sukob tek isfingiran kako bi se predsjednica bolje pozicionirala u odnosu na nove predsjedničke izbore", poručio je Bernardić.

Predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović pozvao je da se izjasni što misli o aferi 'Hotmail'.

"Nedopustivo miješanje strane diplomacije u unutarnje pitanje"

Na traženje da komentira nedavne izjave američkog i ruskog ambasadora u vezi s procesom nagodbe u Agrokoru, Bernardić je rekao kako je nedopustivo da se strana diplomacija miješa u naše unutarnje pitanje.

"Naš zadatak je zaštititi hrvatske interese, a ne američke, ruske ili nečije treće... Zadatak diplomacije nije da se petlja u unutarnje stvari druge države. Ušli su u dvorište u kojem im nije mjesto i tu nemaju što tražiti", poručio je.

"Živi Zid je desnica"

Na pitanje kako to da SDP zaziva nove izbore iako mu najnovije ankete ne idu u prilog, a prema CRO Demoskopu rejting stranke je 19 posto, odgovorio je kako je siguran u dobar rejting i stabilnost SDP-a te u konačnici dobar rezultat na izborima.

U Živom Zidu, kojem rejting raste i po zadnjim anketama je 13 posto, Bernardić ne vidi konkurenciju.

"Nisam zabrinut jer su se oni u više navrata deklarirali kao stranka desnice. Oni su potpisali referenudmski inicijativu Željke Markić protiv nacionalnih manjina, glasovali su za uklanjanje Trga maršala Tita, bili su protiv Istanbulske konvencije i protiv su EU", rekao je Bernardić.

Za referendumske inicijatve Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj rekao je kako im je cilj diskrimiirati druge i drugačije i da je to udar na Ustavom zajamčena prava nacionalnih manjina.

"One predstavljaju udar na Srbe, Rome, Bošnjake, Židove, gay populaciju. U podršci toj referendumskoj inicijativi su se u Hrvatskoj svi razotkrili... Nju zajedno podupiru predsjednica Republike, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić i predsjednik Živog Zida Ivan Vilibor Sinčić. Svi su oni, kao i Most, klerikalna desnica", zaključio je šef SDP-a.

SDP će se, kaže, protiv nazadnjačkih snaga boriti slanjem Ustavnom sudu na provjeru ustavnosti tog referendumskog pitanja jer su, ističe, temeljne slobode definirane Ustavom.

"Odnosi u stranci generalno dobri"

Upitan o stanju u stranci, čelnik SDP-a odgovorio je kako su odnosi u stranci kao i u svakoj obitelji, nekada bolji, nekada lošiji, no generalno odnosi unutar SDP-a su, tvrdi, dobri.

Maras 'potukao' Kolarić: U II. krugu bori se protiv Hrestaka
Maras 'potukao' Kolarić: U II. krugu bori se protiv Hrestaka

Tvrdi i kako su odnosi njega i potpredsjednika stranke Zlatka Komadine izvrsni, "nikad bolji", te da na zadnjem Predsjedništvu stranke nije bilo teških riječi između njih dvojice.

U kontekstu unutarstranačkih izbora za zagrebački SDP, gdje u završnu utrku za čelno mjesto ide i Denis Hrestak, kojeg mediji nazivaju Bernardićevim kandidatom, šef SDP-a je rekao kako on nema svog kandidata za čelno mjesto.

"Nemam svog kandidata. Svi su moji kandidati, kako u Zagrebu tako i u ostatku Hrvatske", poručio je Bernardić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...