Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Jelenić: Ne želim nagađati kad će DORH odlučiti o tom slučaju

Glavni državni odvjetnik kazao je kako HVIDRA nije jedina koji u javnosti govori kako bi DORH trebao raditi, ali to kaže, ne utječe na neovisnost njihovog rada. Kaže i da se ne osjeća osobno prozvanim.

Zagreb: U Saboru rasprava o političkoj korupciji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12 komentara

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić nije želio nagađati kada će DORH donijeti odluku vezano za kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca, koju je podnijela HVIDRA.

- Odluka će biti donesena kad dođe vrijeme - kazao je Jelenić. 

Goran Stanzl GLAVNI ODBOR HVIDRA: 'Mi tražimo istragu djelovanja Milorada Pupovca!'

Na opasku da trebaju provjetri dva intervjua, uzvratio je da je to prvenstveno pravno pitanje. 

- Možete nam dopustiti da imamo vremena razmotriti sve činjenice o kojima ovisi primjena prava - kazao je glavni državni odvjetnik. 

Postavilo se pitanje je li normalno da se DORH bavi nečijim intervjuima u medijima, a Jelenić je uzvratio da se DORH bavi podnesenim kaznenim prijavama. 

- Akio je netko podnio kaznenu prijavu smatrajući da u nekom intervjuu ili bilo kojem novinskom članku proizlaze određene sumnje na neko kazneno djelo onda se DORH time bavi - izjavio je. 

Zagreb: 17. sjednica Odbora za ratne veterane JOSIP ĐAKIĆ: 'Pričekajmo DORH, ali ako je Pupovac kriv, neka i odgovora'

Na pitanje osjeća li pritisak od HVIDRA-e, koja DORH u posljednje vrijeme često proziva, Jelenić poručuje da se ne osjeća osobno prozvanim. 

 - Mogu prihvatiti da netko očekuje da DORH brže radi iako ja smatram da u prosjeku jako brzo radi. Nije Hvidra jedina koja u medijima govori o tome kako bi Državno odvjetništvo trebalo raditi. Između ostalog takvi istupi ne utječu na neovisnost rada DORH-a, jer će DORH odraditi svoj posao po zakonu i na temelju utvrđenih činjenica - poručio je glavni državni odvjetnik u Saboru.

Varivode: 24. komemoracija u spomen na srpske civile ubijene nakon akcije Oluja O IZJAVI HVIDRA-E Pupovac: Neka sude svakome kome misle da treba suditi

O slučaju bivšeg ministra Lovre Kuščevića i bivšeg ministra državne imovine Gordana Marića nije bio rječit. Naveo je da je o slučaju Kuščević javnost obaviještena, a trenutno nema novosti s kojima bi trebali izaći u javnost. U slučaju Marić, kaže, rade se provjere. Zastupnik Stevo Culej (HDZ) najavio je da će od glavnog državnog odvjetnika tražiti izvješće o neprocesuiranju ratnih zločina nad hrvatskim braniteljima, a Jelenić je poručio kako ne postoji ni jedna kaznena prijava, kojoj je prethodilo kriminalističko istraživanje policije, da se na njoj ne radi. 

- Najveći dio tih prijava ili je u formalnoj istrazi ili je već optužen - rekao je Jelenić. 

Glavni državni odvjetnik viđen je 10. lipnja prijepodne kako sa šeficom Uskoka ulazi na stražnja Vlade.  Zašto je ušao na stražnja vrata, a ne na glavi ulaz, kao i o čemu je tada bilo riječi Jelenić nije mogao odgovoriti. 

-  Ne bih se mogao sjetiti, stvarno - kratko je odgovorio. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message