Obavijesti

News

Komentari 44

Jezivi brico, pedofil i silovatelj, prvi Srbin doživotno u zatvor?

Jezivi brico, pedofil i silovatelj, prvi Srbin doživotno u zatvor?
3

Srbija je prošle godine uvela doživotnu zatvorsku kaznu za najteža kaznena djela koja uključuju teško ubojstvo, ubojstvo djece, ratni zločin, genocid, silovanje, općenje s djetetom, trudnicom...

VIDEO

U Nišu su podigli optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića koji je krajem prošle godine oteo djevojčicu (12), koju je mučio, tukao i ošišao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Srpski mediji prozvali su ga 'Malčanski berberin', jer je osuđivani silovatelj i pedofil svoje žrtve šišao prije seksualnog zlostavljanja.

Glasnogovornik tužiteljstva u Nišu nije mogao reći za što će teretiti Jovanovića radi zaštite maloljetne žrtve.

No Ninoslav Jovanović mogao bi biti prva osoba u Srbiji koja će biti osuđena na doživotni zatvor, i to na osnovu Tijaninog zakona, koji je stupio na snagu 1. prosinca 2019. godine, piše Blic.rs.

Srbija je prošle godine ukinula kaznu zatvora od 30 do 40 godina i izmjenama kaznenog zakona uvela je doživotnu zatvorsku kaznu za najteža kaznena djela koja uključuju teško ubojstvo, ubojstvo djece, ratni zločin, genocid, silovanje, općenje s djetetom, trudnicom i nemoćnom osobom...

Srbija uvela doživotan zatvor za ubojstvo djece i trudnica

Osuđeni za ubojstvo djece i trudnica nemaju pravo pomilovanja. Na glasovanju o izmjenama krivičnog zakona bio je i Igor Jurić, osnivač fondacije 'Tijana Jurić', otac djevojčice koju je prije pet godina oteo, silovao i ubio Dragan Đurić, za što je dobio, tada maksimalnih 40 godina zatvora. Fondacija 'Tijana Jurić' bila je predlagatelj izmjena zakona.

Oteo curicu na putu do škole

Podsjećamo, osuđeni silovatelj i pedofil Ninoslav Jovanović (46), kojeg su srpski mediji prozvali 'Malčanski berberin', uhićen je početkom siječnja, nakon što ga je danima tražilo više od 600 policajaca, helikopteri, vojska, psi tragači...

Uhitili su ga na groblju u Malči. Baš je u tom mjestu pronađen njegov prvi trag, automobil kojim je oteo djevojčicu Moniku, tako da se nakon 17 dana - vratio na mjesto zločina. 

Jovanović je automobilom Fiat Punto oteo 12-godišnju curicu u naselju Brzi Brod dok je išla u školu. Devet dana nakon toga, djevojčicu su pronašli u vikendici u srpskom mjestu Pasjača. 

- Tukao me je i mučio svaki dan. Govorio mi je da će nas policajci oboje ubiti ako nas uhvate. Jako sam se uplašila - ispričala je policajcima Monika Karimanović (12). 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.