Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Johnson: 'Nadam se da je ovo trenutak da razriješimo krizu'

Britanska javnost i EU žele da se provede Brexit, kazao je Johnson pozvavši parlamentarce da se demokratski slože oko toga budući da 'sporazum može izliječiti zemlju'...

Conservative Party annual conference in Manchester
Foto: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
0 komentara

Britanski premijer Boris Johnson rekao je u subotu, otvarajući raspravu o brexitu u Donjem domu britanskog parlamenta, kako se nada da će zastupnici prihvatiti sporazum koji je sklopio ovoga tjedna s EU-om te da će Velika Britanija konačno razriješiti situaciju oko brexita.

"Nadam se da će nam, okupljenima zbog obvezujućeg glasanja, biti dopušteno obvezujuće glasanje", rekao je Johnson referirajući se na mogućnost usvajanja Letwinova amandmana kojim bi se morao stvoriti zakonski preduvjet za glasanje o brexitu u parlamentu te bi danas moglo doći do odgode.

EU flag flutters outside the Houses of Parliament in London TZV. 'LETWINOV AMANDMAN' Konzervativci neće glasati o Brexitu, ako prođe amandman

"Nadam se da je ovo trenutak kada ćemo konačno moći postići razrješenje (Brexita) i pomiriti instinkte koji se natječu u nama", dodao je.

Johnson je u uvodnom govoru u parlamentu rekao da ne postoje razlozi za novu odgodu te da je "daljnja odgoda besmislena".

Također je kazao da po njegovu uvjerenju predloženi sporazum predstavlja najbolje rješenje.

Brexit SASTANAK U BRUXELLESU Čelnici zemalja EU-a podržali revidirani sporazum o Brexitu

Johnson je rekao da ni Europska unija nije zainteresirana za daljnju odgodu.

"Britanska javnost i EU žele da se provede Brexit", kazao je Johnson pozvavši parlamentarce da se demokratski slože oko toga budući da "sporazum može izliječiti zemlju".

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message