Obavijesti

News

Komentari 24

Josip izgubio šake, nogu i vid, a sad je završio studij psihologije: 'Ovo je bilo samo zagrijavanje'

Josip izgubio šake, nogu i vid, a sad je završio studij psihologije: 'Ovo je bilo samo zagrijavanje'
4

U travnju 2016. godine došlo je do eksplozije na vojnom vježbalištu a Josip je tada izgubio obje šake, amputirana mu je lijeva noga, od mehaničkog udara i topline ostao je slijep. Bio je 52 dana u komi

VIDEO

Josip Milković iz Vrlike postao je prvostupnik psihologije na Sveučilištu u Zadru i tu ne misli stati. Nastavit će školovanje još dvije godine kako bi stekao zvanje magistra psihologije, a potom se planira zaposliti u struci. Josip već ima diplomu s Građevinskog fakulteta, a ovaj u Zadru upisao je nakon što se oporavio od teških ozljeda koje je zadobio kao polaznik časničke škole na vojnom vježbalištu "Cerovac" kod Karlovca. U travnju 2016. godine došlo je do eksplozije, Josip je bio u neposrednoj blizini sa svojim instruktorom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Josip Milković teško je ozlijeđen 2016. u eksploziji u vojarni. Izgubio je obje šake, vid i lijevu nogu. Bio je 52 dana u komi. Danas ima dvije diplome 01:06

Ozljede su bile toliko teške da mnogi nisu bili vjerovali da će preživjeti. Izgubio je obje šake, nakon sepse amputirana mu je lijeva noga kod natkoljenične kosti, od mehaničkog udara i topline ostao je slijep. Imao je brojne ozljede unutarnjih organa. Bio je 52 dana u komi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ali, Josip se nikad nije prepustio tjeskobi. Upisao je fakultet, a iako smo od ranije znali da je jedan od boljih studenata, ipak smo ga pitali s kojim prosjekom je završio studij.

- Ma... tako... 4,3 ili 4,4, ne znam stvarno.... Uglavnom su četvorke i petice, možda koja trojka – sa smiješkom će ovaj samozatajni mladić koji ne propušta zahvaliti svima koji su mu pomogli.

- Idem dalje, ovo je bilo samo zagrijavanje. Jako puno su mi pomogle kolege s fakulteta, asistenti, svaki zadatak je zahtijevao dobru organizaciju, mnoge podatke je bilo teško naći i trebalo je dosta literature iščitavati. Nije ovo samo moj uspjeh, nego svih zajedno. Ja sam ipak ograničen i od velike važnosti mi je ta pomoć. Ali kod profesora sam imao isti tretman kao svi ostali, jedino što sam odgovarao usmeno ono što su kolege imali pismeno – kaže nam Josip kojemu je u svemu velika pomoć i podrška njegova majka Ankica. S njim je u Zadru, pomaže mu u svemu što treba.

- Mama se žrtvuje za mene, stalno je sa mnom u Zadru, ali kako imam asistenta ona dio vremena može biti slobodna. Bez nje ne bi ništa funkcioniralo – kaže ovaj 28-godišnjak koji se iduće dvije godine planira posvetiti studiju, a onda kreće u potragu za poslom.

- Vidjet ćemo za posao, ali volio bih pomagati kroz psihoterapiju, motivirati ljude... Širok je spektar u psihologiji, ima puno područja kroz koja možete djelovati i vjerujem da će se naći prostora za mene. Volio bih biti koristan u društvu, pomagati, imati radnu obavezu. Meni su mnogi puno pomogli i volio bih to vratiti drugima kroz svoj rad – otkriva Josip.

Izgubio je šake, nogu i vid, a onda upisao još jedan fakultet
Izgubio je šake, nogu i vid, a onda upisao još jedan fakultet

Zdravlje mu je dobro, kaže nam, nema komplikacija, koji dan je bolje, koji dan lošije, ali važno je da se ništa ne pogoršava.

- Najčešće je to borba sa žuljevima i protezama, ali ništa ozbiljnije. Nadam se da će me zdravlje i dalje služiti, da završim magisterij – zaključuje Josip koji se već lagano, zajedno s majkom, sprema na put u Zadar kako bi usvojio nova znanja iz područja psihologije.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000  €
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000 €

Najatraktivniji i najskuplji traktor izložen na sajmu je Fendt 942 Vario. Proljetni sajam u svom 25. izdanju prvi je put produljen na četiri dana. Jedna od atrakcija sajma su i Izidora i Izidor, zaštitnici ratara
VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!
POZIRA UZ MRCINE

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!

GUDOVEC Ivana radi u tvrtki za organizaciju evenata. Kako nam je rekla lani, organiziraju sve, od vjenčanja do sprovoda, a otkrila je i kako je se muškarci boje. Ove godine pozirala je uz najskuplji traktor na sajmu - Fendt 942 Vario od 350.000 eura i kombajn Massey Ferguson 7345 S PL, kombajn prvi put izložen u Hrvatskoj koji vrijedi 240.000 eura