Obavijesti

News

Komentari 97

'Josip je naš heroj, bacio se na lopova. Tad ga je ovaj upucao'

'Josip je naš heroj, bacio se na lopova. Tad ga je ovaj upucao'
1

Josipa su prevezli u bolnicu i operirali. Nasreću, operacija je prošla dobro i Josip je izvan životne opasnosti te već prima posjete koje su ograničene zbog opasnosti od gripe

VIDEO

Ma odlično je moj Josip, ne smije drugačije biti! Očekujemo ga za koji dan kući, sad je još jako umoran jer su ga mnogi već posjetili, ali on priča i dobro je raspoložen, govori nam to Martina, supruga Josipa Smiljčića (34), zagrebačkog heroja iz Čistoće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:06

Josipa je u ponedjeljak ranio lopov koji je pokušao ukrasti automobil iz dvorišta kuće na Bukovačkoj cesti. U Kliničko bolničkom centru Zagreb posjetio ga je Renato Škada, rukovoditelj voznog parka Čistoće, u čijoj ekipi radi i propucani Josip. Škadi je Josip prepričao što se dogodilo tog popodneva nešto iza 18 sati.

- Moji dečki su dijelili nove kante u ulici. U ekipi su bila njih trojica. Josip je bio vozač, dok su druga dvojica ostavljala kante. Jedan Josipov kolega primijetio je kako je lopov razbio staklo na nečijem autu. Počeo je tuliti alarm i lopov je pokušao pobjeći - prepričava nam Škada. Lopov je bježao u smjeru Josipa vozeći bicikl, a kolege su viknule:

Srušio lopova i držao ga 

- Ulovi ga, ulovi ga! Lopov, lopov!

Josip nije ni trenutak zastao, nego se spremno bacio na kriminalca.

- Srušio ga je i svladao, iako je lopov mlad i prema opisu bi mogao imati oko 40 godina. Naš Josip ga je držao pritisnutog na pod, a ovaj se pokušavao osloboditi. ‘Sjedi dolje! Čekaj tu policiju!’, viknuo je Josip, ali lopov je izvadio pištolj - prepričava nam Škada. Dodaje kako mu je Josip u bolnici rekao da mu je jedan metak prošao pokraj uha. Lopov je pucao opet, a Josip je osjetio kako je ranjen u desnu stranu prsnog koša. Srušio se.

- Kaže kako se nakon toga više ničega ne sjeća. Probudio se tek nakon operacije na jedinici intenzivne njege - kaže Škada.

Ovo je ranjeni radnik Čistoće koji je spriječio provalu u auto
Ovo je ranjeni radnik Čistoće koji je spriječio provalu u auto

U međuvremenu je netko zvao policiju i vrlo brzo pronašli su osumnjičenika u dvorištu kuće. Policija je pronašla i odbačeni bicikl. Osumnjičenik je pokušao pobjeći policiji preskačući zid, ali su ga sustigli. Pretragom su pronašli vatreno oružje i nož te su ga pritvorili.

Odličan je dečko, čista pozitiva 

Josipa su prevezli u bolnicu i operirali. Nasreću, operacija je prošla dobro i Josip je izvan životne opasnosti te već prima posjete koje su ograničene zbog opasnosti od gripe.

I Škada je jučer bio kod Josipa te ne skriva ponos koji svi u zagrebačkoj tvrtki Čistoće osjećaju, a njegova hrabrost već danima prepričava se među kolegama.

- Odličan je to dečko, čista pozitiva i izuzetno je vrijedan. Radi kod nas od 2016. Svi smo ponosni što je pokazao hrabrost. Bravo, Josipe - rekao je Škada.

'Naš radnik je spriječio provalu i nastrijeljen je. Operirali su ga'
'Naš radnik je spriječio provalu i nastrijeljen je. Operirali su ga'

Josip se dobro osjećao, potvrdili su na to Josipova supruga Martina, Škade, ali i Josipov susjed Pero iz Rugvice, gdje živi.

- Dobar je naš Josip, odličan susjed koji će uvijek pomoći ako nekome treba. Živi s ocem, a majka mu radi u Njemačkoj. Josip ima kćerkicu i suprugu, a uskoro će mu se roditi i drugo dijete. Otkad su se doselili, dobri su nam prijatelji, zaista - govori nam Pero.

Od njega doznajemo da se Josipova obitelj doselila u Rugvicu tijekom rata iz susjedne Bosne i Hercegovine te da je cijela obitelj uvijek srdačna.

Predložit će ga za nagradu 

Kolege koje su ga posjetile u bolnici kažu da Josip izgleda dobro, da ne pokazuje da ga boli te da je i psihički vrlo smiren.

Ulovili ga usred provale u auto. Ranio muškarca i počeo bježati
Ulovili ga usred provale u auto. Ranio muškarca i počeo bježati

Doduše, svjestan je u kakvoj je opasnosti bio i da je moglo sve drugačije završiti, ali je i ponosan. U bolnici bi trebao biti još nekoliko dana, a onda će kući. Već sad je voditelj Čistoće Jure Leko obećao da će ga predložiti za Nagradu Grada Zagreba zbog herojstva koje je pokazao i koje se isplatilo jer je lopov u pokušaju krađe spriječen i na kraju uhićen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke