Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
181 komentara

Josipa Rimac favoritkinja je za čelnicu Nacionalnog parka Krka

NOVA DUŽNOST: Na natječaj za ravnatelja javilo se devet ljudi. Rimac, trenutačno državna tajnica u Ministarstvu uprave, potvrdila je da se javila na natječaj

Foto: Pixsell
181 komentara

Razumijem vaš interes, ali biti kandidat znači samo mogućnost biti odabran. Tu će odluku donijeti struka kad vide sve programe i planove svih kandidata za ravnatelja.

Kazala nam je to Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, komentirajući nagađanja da će biti nova ravnateljica Nacionalnog parka Krka. 


Plenković ne voli sekundante

Riječ je o izvanserijski atraktivnom radnome mjestu, a nad izborom čelnika ingerencije ima Vlada, odnosno resorno ministarstvo, pa bi bilo iznenađenje da Josipa Rimac izgubi, tvrdi portal Tris pozivajući se na izvore bliske HDZ-u. Član Upravnog vijeća NP-a Krka i šef HDZ-a Šibensko-kninske županije, Nediljko Dujić, kaže da će se ime pobjednika natječaja, koji je raspisan krajem prosinca a okončan početkom siječnja, znati krajem veljače.

VRAG JE U DETALJU Josipa Rimac je pravi primjer političara s đonom od obraza...

– Svi smo svjedoci izbora ravnatelja u NP-u Plitvice. Premijer Plenković tu ima sasvim jasan stav i ne voli da mu se u kadrovska pitanja koja su u nadležnosti Vlade bilo tko miješa, kao što se ni on nama ne miješa u ono što je naša lokalna nadležnost. A izbor ravnatelja NP-a Krka isključivo je u ingerenciji ministra zaštite okoliša i energetske učinkovitosti Tomislava Ćorića, pa ne želim spekulirati o tome tko će biti njegov izbor - rekao je Dujić novinarima šibenskog portala.

'Šakić je bio dobar, ali je u SDP-u' 

Na naše pitanje je li točno da odlazi u NP Krka Josipa Rimac nam je odgovorila:

- Tko god bude odabran, vjerujem da će i dalje razvijati Nacionalni park Krka kao destinaciju za posjetitelje i okosnicu razvoja cijele Šibensko-kninske županije s naglaskom na razvoj unutrašnjosti županije s posebnim naglaskom zaštite i veće brige o izvoru rijeke Krke, a to znači i sjeverni ulaz u NP Krka od strane Knina.

POBIJEDILA POVJERENSTVO Upravni sud je poništio odluku: Rimac ipak nije prekršila zakon

I sadašnji ravnatelj NP-a Krka, Krešimir Šakić, prijavio se na natječaj. On je SDP-ovac, a osim njega tu su ravnateljica Studentskog centra u Šibeniku Nella Slavica te još šest drugih kandidata. Dujić kaže kako je dosadašnji ravnatelj bio vrlo uspješan.

- Šakić je - rekao je za Tris - vrlo dobro radio posao ravnatelja, pa ustanova danas dobro stoji, što znači da Krešo ima iste startne pozicije kao ostali kandidati koji ispunjavaju uvjete iz natječaja.

Nacionalni park Krka jedan je od najvećih turističkih resursa u Hrvatskoj.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message