Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
64 komentara

Josipovićeva stranka nestaje, ali zadržao je gradski prostor

ODUGOVLAČENJE Prije 20 dana potpisano je da Naprijed Hrvatska ulazi u SDP, ali još godinu i pol će koristiti 200 kvadrata u centru Zagreba za 1250 kuna mjesečno

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
64 komentara

Manje od mjesec dana nakon što su osnovani 2015. godine, stranka bivšeg predsjednika Ive Josipovića Naprijed Hrvatska dobila je od Milana Bandića prostor na atraktivnoj lokaciji u centru Zagreba.

Najamnina, kao i ostalim strankama, izuzetno je niska. Za oko 200 četvornih metara u Ulici Pavla Hatza plaćaju mjesečno 1250 kuna s PDV-om, što im je trošak od 6,2 kune po kvadratu. Stranka je uložila u uređenje prostora. No nakon gotovo četiri godine postojanja Josipovićeva stranka se odlučila spojiti s SDP-om. Prije 20 dana potpisan je sporazum o spajanju. Stranke dobivaju prostorije za rad od Grada ako imaju zastupnike u Saboru, Skupštini ili vijećima gradskih četvrti, a Naprijed Hrvatska prestaje postojati pa bi trebali vratiti prostorije Zagrebu.

OVE GODINE BEZ PROSVJEDA Bandić dijelio karanfile i grah, neki su mu vikali da je izdajnik

- Nismo dobili zahtjev navedene stranke za povrat prostora - odgovorili su službeno iz Zagreba.

Josipović je objasnio zašto će stranka nastaviti i dalje koristiti prostor.

- Stranka još nije ugašena. To će ići postupno i potrajat će možda godinu do godinu i pol. To je ozbiljni postupak. Kad se stranka ugasi, vidjet ćemo može li SDP nastaviti koristiti prostor kao pravni sljednik, a ako ne, onda ćemo ga vratiti - objasnio je Josipović.

Stranka ima pravo korištenja prostora do svibnja 2021. godine pa će ga, ako dovoljno razvuku gašenje, moći koristiti čitavo vrijeme. Naprijed Hrvatska inače ima jednog zastupnika u Skupštini, Renata Petaka, koji je iznimno kritičan prema Bandiću. I on će vjerojatno ostati u stranci do gašenja inače bi izgubili 51.000 kuna koje dobivaju od Grada Zagreba.

Zagreb: U Gradskoj upravi predstavljena nova on line usluga E-Bebe OBNOVA ZA 300.000 KUNA Bandić o 'zlatnom WC-u': Otac sam grada, ne bavim se ja time

Prostor su dobili nakon osnivanja 2015. s obrazloženjem da imaju dva vijećnika gradskih četvrti koji su im prešli. Tih 200 kvadrata u centru su iznimno veliki prostor za tako malu stranku. Usporedbe radi, Živi zid, koji ima tri saborska zastupnika i vijećnike u gradskim četvrtima, nije dobio prostor od Zagreba. Josipovićeva stranka neće imati pravo povrata novca koji su uložili u prostor kad ga jednom vrate, odgovorili su nam iz Zagreba.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message