News

Komentari 12

Josipoviću i Oreškoviću nije donio sreću, hoće li Bandiću?

Josipoviću i Oreškoviću nije donio sreću, hoće li  Bandiću?

Novčić sreće iz česnice nije donio sreću bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću i mandataru Tihomiru Oreškoviću. Obojici su političke karijere ubrzo završile

Novčić iz česnice, kruha koji se lomi na pravoslavni Badnjak, prema vjerovanju, nalazniku donosi sreću i blagostanje cijele godine. Milan Bandić sretan novčić nije sam pronašao, nego je on 'našao' put do njega.

Pronašao ga je pravoslavni svećenik, tajno ga predao u ruke predsjednika SNV-a Milorada Pupovca, koji je na isti način novčić predao Bandiću.

- Vidite da je to usrećilo gradonačelnika, tih 10 lipa. I to bi moglo biti dovoljno - rekao je Milorad Pupovac.

Kad domaćini pronađu sretni novčić, navodi, ne zadrže ga.

- Otegnuo se proces traženja novčića, drugi su otišli različitim poslovima. Gradonačelnik Bandić bio je prvi pri ruci. To je sva priča - kaže. 

Sretni novčić 2015. prije izbora pronašao je tadašnji predsjednik Ivo Josipović, ali drugi mandat na Pantovčaku nije izborio. Godinu kasnije novčić iz česnice došao je u ruke mandatara Tihomira Oreškovića, a sredinom lipnja iste godine Sabor mu je izglasao nepovjerenje.

Hoće li Milanu Bandiću novčić donijeti sreću tek će se vidjeti.

Dan nakon što se zagrebački gradonačelnik pohvalio sretnim novčićem, Uskoku je iskaz o mogućoj političkoj korupciji dao čelnik HSS-a Krešo Beljak.Povod je što je njegov bivši zastupnik Mladen Madjer pretrčao u Bandićev saborski klub.

- Čvrsto sam vjerovao da ga ne mogu kupiti. Otišao je naglo i sve sumnje, koje su postojale, su se potvrdile - rekao je predsjednik HSS-a.

Ranije je rekao da se Madjer hvalio kako će dobiti vreću novca i da za to ima svjedoke. Iskaz Uskoku dao je i vijećnik zagrebačke Skupštine Zvane Brumnić (SDP) zbog informacija u medijima da mu je navodno nuđeno tri milijuna kuna za prelazak u stranku Milana Bandića. Brumnić izjave nije davao, ali ranije nam je demantirao da mu je bilo što nuđeno.

Naveo je da su da do njega došle glasine da ruka vijećnika u Zagrebu vrijedi tri milijuna kuna. Bandić i Madjer danas će se obratiti javnosti. Podsjetimo, Bandićev saborski klub do sada je s jednog narastao na 13 zastupnika.

Najčitaniji članci