Obavijesti

News

Komentari 195

Jovanović: Pridružite nam se u borbi protiv HDZ-ove korupcije

Jovanović: Pridružite nam se u borbi protiv HDZ-ove korupcije
2

S HDZ-om je korupcija u Hrvatskoj izjela budućnost mladima i ukrala dostojanstvo starijim građanima. Zato je SDP krenuo u izbornu godinu sa svojom antikorupcijskom politikom, kaže Jovanović

VIDEO

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović ocijenio je u subotu kako je korupcija gorući problem hrvatskog društva s kojim se HDZ nije u stanju boriti  te je pozvao sve da se priključe SDP-ovoj antikorupcijskoj politici.

- Mi u SDP-u tvrdimo da HDZ nije u stanju boriti se protiv korupcije i zato smo izradili našu antikorupcijsku politiku te pozivamo sve da nam se priključe u borbi protiv ovakvog HDZ-a, koji svojim korupcijskim skandalima Hrvatsku nepovratno gura u močvaru korupcije - rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

'Očekujem od Plenkovića da razriješi ministra Kujundžića'
'Očekujem od Plenkovića da razriješi ministra Kujundžića'

Istaknuo je kako je jedna od prvih mjera da se HDZ potjera što dalje od vlasti.

- S HDZ-om je korupcija u Hrvatskoj izjela budućnost mladima i ukrala dostojanstvo starijim građanima. Zato je SDP krenuo u izbornu godinu sa svojom antikorupcijskom politikom kroz koju pozivamo građane i sve progresivne snage da u antikorupcijskom savezu osiguramo bolju Hrvatsku - rekao je.

Rijeka: Konferencija za medije Primorsko goranskog SDP-a

Jovanović navodi kako je Hrvatska s HDZ-om potonula na ljestvici korupcije, ostvarila mizeran rezultat od 47 bodova i zauzela poražavajuće 63. od ukupno 180 mjesta.

- Uzalud Plenković tvrdi da HDZ-u nitko neće lijepiti etiketu korupcije kad je njegov glavni saveznik gradonačelnik kojem je potvrđena uskočka optužnica za brojna koruptivna nedjela, kada je polovica njegovih ministara morala otići iz Vlade upravo zbog sumnji na sukob interesa i korupciju, kada njegov ministar zdravstva dobiva nadimak 'doktor House', jer tako očito mulja s nekretninama i sav je fokusiran samo na građevinski dio poslova u resoru zdravstva - rekao je Jovanović.

Ministarstvo isplatilo 4,7 mil. kuna partneru Kujundžićevih
Ministarstvo isplatilo 4,7 mil. kuna partneru Kujundžićevih

Ocijenio je kako je ministar zdravstva Milan Kujundžić pokazao da je "prvak u bahatosti i specijalist za muljanje s nekretninama te je sve što je učinio razlog da više ne bude ministar."

- Tužno je da će otići zbog nekretnina, a ne zbog kaosa kojeg je ostavio u zdravstvu - ustvrdio je Jovanović dodavši kako će Plenković pokazati da je kukavica ako ga ne smijeni.

Podsjetio je kako je SDP zajedno s Mostom tražio Kujundžićevu smjenu zbog ministrove nesposobnosti, a sada su dobili dodatne argumente pa će SDP učiniti sve da javnost još jednom čuje kako "muljaju" ministri HDZ-ove Vlade.

- Ja njemu ništa ne vjerujem jer mi u Rijeci dobro znamo kako je lažnim dokumentima htio svoga sina upisati na riječki Medicinski fakultet i pritom ukrasti mjesto pravom branitelju. Prema tome, to je čovjek u čijem je stranačkom kodu utkan sukob interesa i muljanje - kazao je Jovanović.

SDP je prvi put u četiri godine najjača stranka: Škoro je treći
SDP je prvi put u četiri godine najjača stranka: Škoro je treći

Načelnica Općine Omišalj i potpredsjednica županijskog SDP-a Mirela Ahmetović kazala je da HDZ sinonim za korupciju te da je SDP jedina brana takvom ponašanju. Navela je primjer svoje općine, kazavši da je u njoj uvedena potpuna transparentnost trošenja javnog novca, jer je svima omogućen uvid o svim isplatama iz proračuna. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:40
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 195
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.