Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
36 komentara

Julena (2) ubili spasioci dok su ga pokušavali izvući iz bunara?

Španjolska: Dječak je pao u rupu duboku 110 metara. Izvukli su ga mrtvog nakon dva tjedna. Vještak tvrdi da jedino kramp, kojim su ga pokušali spasiti, objašnjava rane na glavi i lubanji dječaka

Foto: Reuters/Facebook
36 komentara

Tragična priča o Julenu (2) koji je pao u ilegalno iskopani bunar u Španjolskoj dobila je obrat. Prema izvješću arhitekta dječak nije umro prilikom pada nego tijekom spašavanja. 

Podsjetimo, dječak je bio u prirodi s roditeljima kada je pao u rupu duboku 110 metara. Izvukli su ga mrtvog nakon dva tjedna. Nakon što su ga izvukli patolog je rekao da je dječak vjerojatno poginuo prilikom pada. Pokopali su ga uz brata Olivera koji je umro u svibnju 2017. godine. Roditelji su izgubili oba sina.

TUGA U ŠPANJOLSKOJ Pokopali su malenog Julena: Počiva pored svojeg brata...

Dječak je u bunar pao 13. siječnja, a cijeli svijet je pratio njegovo spašavanje. 

Spanish rescuers are seen after finding the dead body of Julen, a Spanish two-year-old boy who had fallen into a deep narrow well in Totalan, southern Spain | Autor: Marcelo del Pozo/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Marcelo del Pozo/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

El Pais sada piše kako je David Serranos, koji je vlasnik zemljišta na kojem je dječak upao u rupu i kojeg terete za ubojstvo iz nehaja, istražnoj sutkinji u Malagi dao dokument koji je potpisao vještak, arhitekt Jesús María Flores. Arhitekt tvrdi kako je na temelju snimki došao do zaključka da je dječaka ubio kramp kojim su spasioci pokušali doći do dječaka.

- Julen je pao u rupu oko 14 sati, a pokušaj spašavanja krampom (na dan pada) koji je bio između 17.30 i 21 sat, ukupno deset udaraca, su jedino što može objasniti rane na glavi i lubanji dječaka - napisao je vještak.

Tvrdi da su na krampu našli osam dječakovih lasi od kojih su tri bile s korijenom. 

A crane removes steel tubes after failing to place them into the drilled well at the area where Julen, a Spanish two-year-old boy, fell into a deep well nine days ago when the family was taking a stroll through a private estate, in Totalan | Autor: JON NAZCA Foto: JON NAZCA

Istraga cijelog slučaja traje već oko mjesec dana. Roditelji dječaka Victoria García i José Roselló u ponedjeljak su bili na sudu u Malagi gdje su dali izjave. Otac je rekao da je pokušao spasiti sina. Nije precizirao koliko je rupa bila duboka.

David Serrano je također ispitan na sudu. Njegova supruga je rođakinja oca stradalog dječaka. David Serrano tvrdi da je rupu pokrio komadima betona, ali ne zna kako su oni nestali.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message