Obavijesti

News

Komentari 25

Kacin: Postoje dokumenti o pozadini Đinđićevog ubojstva

Kacin: Postoje dokumenti o pozadini Đinđićevog ubojstva
1

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju nije detaljnije govorio o dokumentaciji. Tek je rekao da je ona "izvan Srbije", te da bi se mogla iskoristiti za novu istragu

VIDEO

U intervjuu novosadskom Dnevniku, izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju, Jelko Kacin je rekao kako ima pouzdane informacije o postojanju dodatnih dokumenata o pozadini ubojstva srpskog premijera Zorana Đinđića, ali nije želio detaljnije govoriti o ovoj dokumentaciji osim da se ona nalazi "izvan Srbije". 

'Srbija mora to razjasniti prije svega zbog sebe, a ne zbog EU'

Dodao je kako bi ta dokumentacija "mogla biti iskorištena ako bude pokrenuta nova istraga" te da Srbija mora razjasniti sve okolnosti u vezi Đinđićeva ubojstva "prije svega zbog sebe, a ne zbog zahtjeva EU"

Kako bi vladavina prava, koja je, podsjeća Kacin, središnji Kopenhaški kriterij za članstvo u EU, bila zaista ukorijenjena "moraju se raščistiti sva otvorena pitanja vezana za djelovanje službi sigurnosti i njihovih veza s organiziranim kriminalom i političkim strukturama" jer "svi ti elementi su zastupljeni u atentatu na Đinđića"

Kada je spomenuo da se dokument koji bi mogao rasvijetliti pozadinu Đinđićeva ubojstva nalazi "izvan Srbije" možda je mislio na dosjee koje je, kako su pisali mediji u Srbiji, u Zagreb odnijela supruga Radomira Markovića, Miloševićevog šefa državne sigurnosti koji "guli" 40 godina zatvora zbog političkih ubojstava Miloševićevih oponenata, a optužen je i za izdavanje naloga za ubojstvo Slavka Ćuruvije. 

Markovićeva supruga je u Zagreb, kako tvrde srpski mediji, odnijela 15 dosjea koji dokazuju umiješanost i nekih danas aktualnih srpskih političara u politička ubojstva u Srbiji za koja je Marković osuđen i prijeti da će ih objaviti "u svim europskim novinama i još negdje, a ona zna gdje". 

Srpski mediji su tada, u studenom prošle godine, kada je Marković zaprijetio objavom dosjea, pisali kako bi to imalo "vrlo ozbiljne i nesagledive posljedice kako po njega tako i po državu".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.