Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
90 komentara

Kakav lik, taj uporni bik: Ulovili ga sinoć, ali opet im je zbrisao!

U po noći su bika stavili u zamku, ali nisu ga fizički uvatili. Ušao je u obor, ali je uspio opet izmigoljiti i sad mu se opet gubi trag. Otišao je gore na sjever u Rudinama

Bikijada Radosic
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
90 komentara

Bik Jerry koji danima bježi po Dalmaciji, sinoć je opet izbjegao hvatanje. Kako nam je potvrdio mesar Petar Skejo, bika su sinoć uspjeli staviti u obor, ali je Jerry odlučio pobjeći dalje u brda.

Iz klaonice u Kastel Starom pobjegao bik POBJEGAO IZ KLAONICE Bik od 600 kg luta Kaštelima: 'Dao Bog da ga nikad ne nađu!'

- U po noći su ga u zamku stavili, ali nisu ga fizički uvatili. Ušao je u obor, ali je uspio opet izmigoljiti i sad mu se opet gubi trag. Otišao je gore na sjever u Rudinama. Prije je bježao zapadno, a sad je otišao gore, na više brdo - kaže nam Skejo.

TRAŽE GA VETERINARI, LOVCI... Biku Jerryju ne gine smrt: Kad ga lociraju, žele ga uspavati...

Dodao je da će se Jerryja, kad je već tako uporan, poštedjeti smrti.

- Zaslužio je da izbjegne smrt pa ćemo ga vjerojatno poštedjeti - rekao nam je Skejo. 

Podsjetimo, u petak je u popodnevnim satima u Kaštel Starom pobjegao bik jer mu se 'nije svidio' boravak u klaonici. Splitska policija je preko vikenda upozoravala građane koji ugledaju bika da se ne približavaju nego da odmah zovu policiju.

U subotu je i dalje trajala potraga, a znalo se jedino da je pobjegao u smjeru šume iznad naseljenog dijela Rudina. U potragu je bila uključena policija, lovačka udruga iz Kaštela i djelatnici veterinarske stanice.

Vlasnik klaonice: 'Čista snaga je pobijedila tehnologiju'

Jednostavno ne znam kako se to dogodilo, očigledno je čista snaga pobijedila tehnologiju, i sam je prvotno bio šokiran Petar Skejo, vlasnik klaonice u Kaštel Starom.

Način bijega nas je najviše zanimao, je li bik iskopao rupu ili možda preskočio ogradu, no od Skeje smo doznali kako je jednostavno pobjegao iz posebnog, najmodernijeg boksa u kojem se i prije njega držala stoka predviđena za klanje.

- Bik  od 650 kilograma nema imena, samo veterinarsku markicu, ali nekako bi mu baš pristajao nadimak Jerry -  kazao nam je Skejo te dodao kako životinja nije mislila mirno dočekati smrt. Uspjela se probiti iz boksa i u trku istrčati na slobodu! 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message