News

Komentari 271

Kako je bivši šef Janafa kćeri sređivao auto: ‘Zašto želiš Alfu? Pa mogla si uzeti Mercedes...‘

Kako je bivši šef Janafa kćeri sređivao auto: ‘Zašto želiš Alfu? Pa mogla si uzeti Mercedes...‘

Kovačević je malo negodovao zašto kupuje tako maleni auto i da je mogla kupiti Mercedes, na što mu je ona odgovorila da ne želi Mercedes. Alfu je na koncu platila tvrtka Cefis - 190.000 kuna...

Novi Alfa Romeo Giulietta za kćer, najam Lexusa za sina, stan u luksuznom zagrebačkom Ban Centru te novi stan na splitskom Žnjanu pokloni su koje je, prema najnovijim USKOK-ovim inkriminacijama, bivši direktor Janafa Dragan Kovačević primao od poduzetnika Ivana Širića.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Kovačević kćeri sređivao automobil

Kako doznaje Jutarnji List, istražitelji su došli do podataka da je Kovačević preko tvrtke Cefis, u vlasništvu Ivana Širića, organizirao nabavu automobila za kćer i sina. Njegov je sin od 2015. koristio luksuzni Lexus NX300h čiji je najam plaćao Cefis. Tijekom pet godina platili su više od 150.000 kuna najma. A podaci iz Kovačevićevih mobitela pokazuju da je upravo on pregovarao s osobama iz Toyota centra Zagreb oko tog vozila.

Isto vrijedi i za vozilo Alfa Romeo Giulietta, prije čije je kupnje Kovačević također detaljno komunicirao sa svojom kćeri. Pronađene su poruke u kojima ga kći izvještava koji je auto odabrala, kako izgleda, koje je boje, u kojoj autokući, koja je dogovorena cijena i slično. 

Kovačević je malo negodovao zašto kupuje tako maleni auto i da je mogla kupiti Mercedes, na što mu je ona odgovorila da ne želi Mercedes. Alfu je na koncu platila tvrtka Cefis - 190.000 kuna.

Kovačeviću je USKOK na teret stavio i da je, osim dva spomenuta automobila, od Širića u zamjenu za unosne poslove s Janafom dobio i stanove u Ban Centru u Zagrebu te na splitskome Žnjanu.

Više pročitajte OVDJE.