Obavijesti

News

Komentari 153

'Kako to da u vašoj zemlji još raspravljate o zaštiti žena?'

'Kako to da u vašoj zemlji još raspravljate o zaštiti žena?'

Kako uopće može doći u pitanje trebamo li zaštititi žene od nasilja, kako se može dogoditi da to u vašoj zemlji još uvijek bude predmetom rasprave?, pitala je u Strasbourgu Plenkovića Ska Keller

VIDEO

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak u Strasbourgu kako je rasprava o Istanbulskoj konvenciji u Hrvatskoj dobila drugu dimenziju te da sadržaju konvencije dio javnosti prilazi iz kuta rasprave o rodnoj ideologiji, pa će se uskoro "pokušati razdvojiti stabla od šume".

U Hrvatskoj je javna rasprava o Istanbulskoj konvenciji, "u dijelu javne rasprave, nažalost, nekako dobila jednu drugačiju dimenziju (...), tipa rasprave o rodnoj ideologiji, koja pokušava supstanci te konvencije prići iz drugog kuta", rekao je Plenković odgovarajući na pitanje zastupnice Zelenih Ska Keller kako to da je u Hrvatskoj ta konvencija još uvijek predmet rasprave.

Plenković je rekao i kako Istanbulska konvencija po njegovom mišljenju, "zaista postoji da se spriječi nasilje u obitelji, posebno nasilje prema ženama".

"Spreman sam za raspravu u parlamentu, među strankama i javnosti, i pokušat ćemo tu razdvojiti stabla od šume u idućim mjesecima", najavio je Plenković na plenarnoj sjednici parlamenta u Strasbourgu. 

Javne konzultacije i proces pripreme zakona za iznošenje pred Hrvatski sabor gotovo su dovršeni, napomenuo je hrvatski premijer.

Predstavnica kluba Zelenih Ska Keller je ispred kluba Zelenih nakon Plenkovićevog govora o hrvatskoj viziji budućnosti Europe upitala: "Kako uopće može doći u pitanje trebamo li zaštititi žene od nasilja, kako se može dogoditi da to u vašoj zemlji još uvijek bude predmetom rasprave?"

Plenković je u svom odgovoru podsjetio i da su Istanbulsku konvenciju inicirali hrvatski stručnjaci u Vijeću Europe, a da je konvenciju Hrvatska potpisala 2013. godine. Dodao je da ne zna zašto tada socijaldemokratska vlada, koja je za to imala imala dvije godine, nije krenula u daljnje korake njezine ratifikacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.