Obavijesti

News

Komentari 33

Kamionom srušio betonski stup pa se onda zabio u kuću: 'Malo je falilo da mi završi u sobi...'

Kamionom srušio betonski stup pa se onda zabio u kuću: 'Malo je falilo da mi završi u sobi...'
14

Vozač kamiona (60) izgubio je nadzor nad vozilom u mjestu Omanovac, srušio betonski rasvjetni stup pa se zabio u obiteljsku kuću. Kamion pun živog vapna je potom počeo gorjeti, a vozač u kabini zapomagati...

VIDEO

Baš sam se bio probudio kada sam čuo lomljavu, sve je škripalo i tutnjilo, a onda sam osjetio jak potres kuće. Skočio sam iz kreveta izletio sam vani u vidio sam kamion koji se zabio u kuću odmah pored moga prozora. Malo je nedostajalo da mi završi u sobi i bi da ga nije usporio betonski rasvjetni stup ispred kuće kojeg je u potpunosti smrskao.

Ispod tegljača kamiona počelo se dimiti, uskoro se pojavila vatra. U kući je bila moja majka, vikao sam joj da zove Hitnu pomoć, a ja sam povukao crijevo za vodu, vidio sam vozača u kabini i čuo kako zapomaže da mu se pomogne, ispričao je sin vlasnika kuće u Omanovcu kraj Pakraca.

POGLEDAJTE VIDEO: Zabio se kamionom punim živog vapna u kuću

Pokretanje videa...

Kamion se zabio u kuću 00:52

Prva misao mu je bila ugasiti vatru, a onda pomoći vozaču jer se bojao da će izgorjeti u kabini, bojao se da se vatra ne prenese na kuću.

-  U to je mi je pritrčao jedan od susjeda. On je zaustavljao vozače kamiona i tražio ih je aparate za gašenje. Gasio sam vatru ispod kamiona, a oni su se angažirali da pomognu vozaču – kazao je sin vlasnika kuće.

Omanovac: Kamion natovaren vapnom zabio se u obiteljsku kuću

Naime, danas oko osam sati u prometnoj nesreći teže je ozlijeđen vozač (60) kamiona tvrtke Transport Komerc iz Pančeva. On je išao iz smjera Daruvara, točnije iz Sirača natovaren živim vapnom.

Policija PU Požeško slavonska odmah je izašla na mjesto nesreće, uskoro je došla Hitna pomoć, vozača su izvukli iz kamiona.

Vozača upravljač prikliještio, jedva smo ga izvukli

- Nažalost vozači se nisu zaustavljali, čak je prošao i jedan profesionalac, na sreću stao je čovjek s kamionom i počeo mi je pomagati da izvučemo vozača iz kabine. Vozaču je upravljač prikliještio tijelo nikako ga nismo mogli izvući, bio je u sendviču između kreveta i upravljača. Zapomagao je da mu pomognemo, jer vatra je bila sve jača. I nas je malo uhvatila panika, bojali smo se da nam pred očima ne izgori. Jedan od vozača donio je akumulatorsku brusilicu kojom smo upravljač isjekli na tri mjesta i tako uspjeli iz kabine izvući vozača. Bio je blijed kao da nije imao kapi krvi, jadnik je od straha počeo povraćati.

Omanovac: Kamion natovaren vapnom zabio se u obiteljsku kuću

Teško je stajao na nogama, stavili smo ga da sjedne, a onda smo otišli skidati akumulatore s kamiona. Mladi susjed je u međuvremenu ugasio vatru, došla je Hitna i odvezli su vozača u Opću županijsku bolnicu u Pakrac – ispričao je susjed obitelji u čiju se kuću zabio kamion s oko 40 tona živog vapna.

'Supruga mi je u šoku, završila je na Hitnoj'

Vlasnik kuće kaže najbitnije je da nitko nije poginuo, a moglo je biti svega.

POGLEDAJTE VIDEO: Kamion se zabio u kuću 

Pokretanje videa...

Kamion se zabio u kuću 03:23

- Supruga mi je u šoku, završila je u Hitnoj, eno je u kući i kaže mi da joj nije dobro. Molim Boga da ne padne kiša jer uz kuću mi je hrpa živog vapna. U slučaju da padne kiša doći će do reakcije i sve će izgorjeti - rekao je vlasnik kuće, dok je njegov sin dodao da mu u trenutku dok je išao gasiti kamion niti na pamet nije palo što bi se dogoditi da je vatra zahvatila spremnik kamiona.

Omanovac: Kamion natovaren vapnom zabio se u obiteljsku kuću

- Meni je bio glavni cilj spasiti čovjeka, vozača – rekao je mladić.

U pakračkoj bolnici nismo mogli dobiti informaciju o težini ozljeda vozača, zbog neljubaznog odnosa djelatnika koji se javio na telefon kirurgije. Očevidci nesreće kažu da se radi o starijem vozaču i da nije izgledao dobro. Rekli su i da je kamion nekih stotinjak metara prije kuće u koju se zabio desnim kotačima dohvatio bankinu pored ceste udario je u mostić te je nakon toga počeo voziti lijevo desno po cesti očito boreći se s pomahnitalim kamionom. Na kraju je prešao na suprotni trak, sletio s kolovoza, udario u rasvjetni stup i zabio se u kuću.

Omanovac: Kamion natovaren vapnom zabio se u obiteljsku kuću

- Nije ovo prvi slučaj da su mi završili u dvorištu, prije dvadesetak godina pred ulaznim stepenicama u kuću završio je manji kamion koji je sletio s ceste iz smjera Pakraca. Inače se na ovoj dionici ceste kraj kuća vozi kao na pisti – kaže vlasnik kuće gledajući u pokušaje dizaličara da podigne kamion i odvoji ga od kuće.

U policiji su rekli da vozač nije u životnoj opasnosti i da će protiv njega biti podnesena prekršajna prijava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag