Obavijesti

News

Komentari 178

Kaos u Ljubljani: Sukob policije i bijesnih prosvjednika, letjele su baklje, boce i granitne kocke...

Kaos u Ljubljani: Sukob policije i bijesnih prosvjednika,  letjele su baklje, boce i granitne kocke...

U centru Ljubljane prosvjednici koji se protive vladinim mjerama sukobili su se s policijom. Sukobi su počeli na Trgu Republike. Policija je bila prisiljena upotrijebiti i vodeni top

VIDEO

Neprijavljene prosvjede najavila je preko društvenih mreža skupina koja se nazvala "Anonymous Slovenija", od čijeg djelovanja su se već distancirale grupe koje već mjesecima petkom popodne u Ljubljani zahtijevaju ostavku vlade na tzv. "biciklističkim prosvjedima".

U središtu slovenske prijestolnice najprije se popodne okupilo nekoliko stotina ljudi, pa i pojedinci koji su policiji koja je štitila prostor oko parlamenta zviždali i uzvikivali pogrdne izraze, a bilo je i bacanja pirotehničkih sredstava. Letjele su granitne kocke, baklje i boce.

Ozlijeđena su četvorica pripadnika specijalne policije, a uhićeno je četvero izgrednika. 

 Neki od predmeta pogodili su i novinarsku ekipu Planeta, koja je u zadnjem trenutku uspjela izbjeći fizičke sukobe prosvjednika i policije. Vikali su "ovce" i "lopovi".

Policija je na to na demonstrante djelovala vodenim topom, a iznad se pojavio i policijski helikopter, javljali su tijekom popodneva mediji.

Na poprište nemira kasnije je došao i ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs. Novinarima je tom prilikom rekao da su za nemire i policajce koji su prilikom intervencije bili ozlijeđeni krivi i neki mediji koji vode kampanju protiv vlade i njenih odluka, te da je "skupina huligana" napala i pripadnike specijalne policijske postrojbe i policiju na konjima.

Hojs je kazao da je u neprijavljenim prosvjedima na kraju sudjelovalo od 400 do 600 ljudi koje je nazvao "anarhistima", dodavši da su među njima zapaženi i ekstremni pripadnici navijačkih skupina, te elementi "podzemlja". 

Na nemire u Ljubljani reagirao je na Twitteru premijer Janez Janša, te naveo da fizičko nasilje i napadi na policijske djelatnike uvijek znače kriminalni čin i da će biti kažnjeni.

Slovenska novinarka: 'Vi ste još dobri, kod nas nema života. Od sutra je i zabrana kretanja'
Slovenska novinarka: 'Vi ste još dobri, kod nas nema života. Od sutra je i zabrana kretanja'

Mediji i društvene mreže bliske premijeru Janši tvrde kako su huliganske napade na policiju organizirale "antifa" udruge, odnosno ekstremna ljevica.

Kako prenosi Slovenska tiskovna agencija, policija je kasno popodne potisnula sudionike prosvjeda, te sistematski ispraznila ulice u centru grada. Na mjestima napada došlo je i do oštećivanja na gradskoj infrastrukturi, ali opseg štete nije poznat, a nekoliko je osoba završilo u bolnici.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije