Obavijesti

News

Komentari 374

Bjelovar: Lovac mislio da je vepar pa upucao poznanike

Bjelovar: Lovac mislio da je vepar pa upucao  poznanike
4

Lovac je hicem iz puške u nedjelju navečer usmrtio 47-godišnjaka i teže ozlijedio 17-godišnjaka. Incident se dogodio u šumi pored Srednjih Mosti u općini Kapela

VIDEO

Tomica Lončar (47) je ubijen u nedjelju oko 20 sati, a njegov susjed Antonio Romek (17) iz sela Srednji Mosti, 20-ak kilometara od Bjelovara, teško je ranjen u lovištu Lovne udruge Jelen. Na njih je pucao Stjepan Domitrović (56).

- Tomica je otišao u 19.30 prošetati sa susjedom Antonijem prema klijeti njegova oca. Nakon nekih pola sata čuli smo pucanj iz puške. Nismo ni pomislili da se dogodila tragedija - rekla nam je kroz suze drhtavim glasom Jelena (75), majka ubijenog Lončara. Tomica, sudionik Domovinskog rata, bio je najstariji od tri sina. Nije se ženio i ostao je na imanju s roditeljima. Shrvana od boli, majka nam je rekla da je Tomica lovac, ali da nije ponio oružje kad je otišao prema klijeti. Ne može vjerovati da ga je ubio njihov poznanik, lovnik Stjepan Domitrović iz koprivničkog predgrađa, jer je u to vrijeme vidljivost bila dobra.

U kući bračnog para Nade i Miroslava Romeka također nevjerica zbog ubojstva susjeda Tomice i ranjavanja njihova sina Antonija. Otac Miroslav je poslije podne otišao u klijet. Sin mu je javio da ide s Tomicom u šetnju. Kako ih nije bilo, krenuo je kući i začuo pucanj. Odmah nakon pucnja mobitelom ga je nazvao sin Antonio.

- Rekao je da odmah dođem jer je Tomica ubijen, a on, koji se kretao iza Tomice, od istog taneta ranjen je u lijevu ruku. Nisam mogao doći sebi od šoka jer mi je prije šest godina tragično stradao stariji sin. Tad sam vidio i poruku koju je u 19.27 poslao Antonio u kojoj me pitao jesam li još u klijeti - rekao je Romek lomeći ruke.

Prema njegovim riječima on se mimoišao sa sinom i susjedom Lončarom koji su došli do klijeti. Kako ga nisu našli, krenuli su poljskim putem prema kući. Vjerojatno ih je lovnik zabunom zamijenio za vepra jer je na divlju svinju dopušten lov čitave godine. Romek se također čudi kako ih lovnik kojeg dobro poznaju nije uočio, jer je Antonio visok više od 190 cm i težak gotovo 150 kg. Njih dvojica dolazila su putem oko kojeg s jedne i druge strane raste mlada šuma. Pretpostavlja se da je lovnik s čeke, gdje su čekali vepra, vidio da se nešto kreće i potom sišao i krenuo prema njima dvojici.

Ne uvjerivši se da je to divljač, ispalio je kobni hitac iz karabina. Zrno je prošlo kroz Tomičinu desnu stranu prsa i zaustavilo se u Antonijevoj lijevoj ruci teško ga ranivši.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 374
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa